Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de la princesa Elionor

Elionor demana ajuda a les amigues en confirmar-se la mort de la seva tieta Lilibet

Elionor ha patit un nou revés a la seva vida

Les últimes hores, Elionor ha conegut la inesperada i trista notícia de la mort d'Elisabet II, reina d'Anglaterra, amb 96 anys. Només unes hores abans que perdés la vida, la premsa britànica ja va fer saltar totes les alarmes sobre el preocupant estat de salut de Sa Majestat.

Així mateix, va créixer la preocupació quan la majoria dels membres de la família reial britànica, entre ells, els seus fills, es desplaçaven fins al lloc on hi havia la reina: el castell de Balmoral.

Finalment, dijous 8 de setembre a la tarda, les xarxes socials oficials de la família reial britànica van comunicar la trista mort d'Elisabet II. Ara, amb l'operació Pont de Londres tot just començada, és a dir, el protocol del funeral d'Elisabet II, s'espera que els Reis del nostre país assisteixin al dol, així com Elionor.

No és estrany que sigui així, ja que, cal recordar que el pare d'Elionor, el rei Felip VI, està emparentat amb la família reial britànica, però què els uneix perquè siguin parents?

Els llaços de sang entre la família reial Espanyola amb la britànica

La majoria de les cases reials d'Europa estan emparentades les unes amb les altres, ja que els uneix un passat no tan llunyà en comú. Evidentment, la família de la princesa Elionor també té llaços de sang amb, sens dubte, una de les cases monàrquiques més influents de tot el món: la britànica.

Per aquest motiu, el rei Felip VI, cada vegada que es dirigia a la reina Elisabet II, l'anomenava afectuosament tieta Lilitbeth. És un diminutiu que només els membres de la seva família tenien el privilegi de fer servir. De fet, quan el darrer any va morir el duc Felip d'Edimburg, l'actual rei d'Espanya es dirigia així a la seva familiar: «Estimada tieta Lilibet, hem sentit una profunda tristesa en rebre la notícia de la mort del nostre estimat oncle Felip». Així mateix, va fer servir aquest diminutiu perquè eren família.

Per entendre quin tipus de connexió tenien els dos monarques, cal remuntar-nos als seus avantpassats. Joan Carles i Sofia són rebesnets de la reina Victòria d'Anglaterra, alhora que també ho eren Elisabet II i el seu marit, el duc d'Edimburg.

Tanmateix, el vincle dels reis emèrits amb l'expríncep consort de la reina d'Anglaterra era encara més estret, sobretot amb l'àvia d'Elionor. L'avi de la reina Sofia, Constantí, era germà d'Andreu de Grècia i Dinamarca, pare de Felip d'Edimburg.

Mentre que, per part de Joan Carles, la mare del duc d'Edimburg, Alícia de Battenberg, també era neta de la reina Victòria d'Anglaterra. Alhora, aquesta monarca també era àvia de l'àvia del rei emèrit, la reina Victòria Eugènia. És a dir, la reina Victòria Eugènia era cosina germana de la mare de Felip d'Edimburg.

D'altra banda, el pare d'Elionor s'ha volgut acomiadar de la seva estimada tieta Lilibet amb un missatge públic, això sí, ara no ha fet ús del diminutiu afectuós. Segurament, aquesta determinació haurà estat per qüestions de protocol.

«Elisabet II va ser un exemple per a tots nosaltres. El seu sentit pel deure, el compromís i tota una vida dedicada al servei del poble del Regne Unit i Irlanda del Nord romandran com a un llegat sòlid i valuós per a les generacions futures», explicava el pare d'Elionor.

Gibraltar: responsable de la disputa entre les dues famílies reials

Tot i això, cal recordar que hi va haver algun temps en què la relació entre aquestes dues famílies no va ser tan bona com ara. Els reis emèrits no van acudir a la boda del príncep Carles amb Lady Di el 1981. El motiu? Un conflicte dels governs d'Espanya i Anglaterra amb Gibraltar.

El govern d'Elisabet II va obligar el matrimoni recent a començar la seva lluna de mel a Gibraltar, decisió que va enfadar la família reial espanyola. Per sort, aquesta disputa va quedar enrere. Tot i això, novament, el 2012, es va produir el mateix conflicte.

En aquesta ocasió va ser perquè la reina Sofia no va poder acudir als actes el 60è aniversari de la proclamació d'Elisabet II, que es van celebrar al mateix territori. Mesos després, l'àvia d'Elionor va tenir una trobada privada amb la monarca, on, finalment, van posar fi a la seva desavinença.