Primer pla princesa Elionor

Elionor descobreix per què els seus cosins no volen saber res d'ella

La princesa fa temps que no té relació amb la seva família paterna

La reina Letícia sempre ha sigut molt protectora amb les seves filles, sobretot amb la princesa Elionor, que és la que més responsabilitats ha d'afrontar.

I això també implica apartar-la de cert entorn que pugui resultar negatiu per a ella, on inclou la seva pròpia família.

Fa temps que ni Elionor ni Sofia tenen relació amb els seus cosins. Les germanes no tenen contacte amb els fills de la infanta Elena, i encara menys amb els de la infanta Cristina.

Això, malgrat que quan eren petits passaven molt de temps junts i fins i tot era molt normal veure'ls estiuejant com una gran família feliç.

La reina Letícia amb les seves filles.
Elionor i Sofia estan molt unides a la seva mare, Letícia | GTRES

No obstant això, poc queda d'aquells estius a Palma de Mallorca, i l'última imatge que es té de tots els cosins junts és de fa uns deu anys.

Els nombrosos escàndols familiars, entre els quals s'inclou el cas Nóos, van trencar per sempre els llaços entre el rei Felip i les seves germanes.

I això inevitablement va afectar la relació dels nens, que han seguit camins molt diferents.

«Quan es va destapar el cas Nóos i els problemes fiscals del rei emèrit, les infantes i els seus fills van haver de desertar dels estius al palau de Marivent», asseguren.

Victòria Frederica amb el seu germà i la reina Sofia
Victòria Frederica i Froilà sovint es deixen veure junts en públic | GTRES

Tot i que hi ha qui opina que «aquesta separació pública tan escrupolosa, que respon a una 'guerra de gent gran', no hauria d'esquitxar els cosins, ni dificultant que es trobin fora de càmeres ni donant l'aparença de cara a la ciutadania que no tenen relació».

Per exemple, Elionor ha continuat formant-se com a hereva al tron espanyol, i actualment estudia a l'estranger, a l'UWC Atlantic College.

La jove ja ha atès diversos actes institucionals en solitari i s'ha convertit en tot un orgull per als seus pares, però manté un perfil mediàtic molt baix.

Imatge del rei Joan Carles i la princesa Elionor
Joan Carles sempre ha tingut molt bona relació amb Elionor | GTRES

De fet, a diferència dels seus cosins, Elionor ha de cuidar molt totes les aparicions i intervencions públiques que fa.

Per la seva banda, Victòria Frederica i Froilà, els fills de la infanta Elena, es caracteritzen per fer justament tot el contrari. Gant ell com ella han estat enxampats en nombrosos actes de rebel·lia i sempre han fet parlar.

El motiu del distanciament entre Elionor i els seus cosins

A més, Victòria s'ha convertit en tota una influencer i és la 'it girl' del moment. Els estilismes que porta són molt comentats, i fins i tot ha concedit una entrevista (la primera de la seva vida) a la revista 'Elle'.

D'altra banda, els fills de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin prefereixen mantenir-se en un segon pla.

No obstant això, després de la polèmica  que va sorgir arran del divorci de la parella, el seu fill Pablo no va dubtar a donar la cara i parlar en nom dels seus germans.

Així, va deixar clar que seguirien units i que res ha canviat l'afecte que senten pel seu pare.

L'infanta Cristina fa un montatge amb els seus fills
Fotomuntatge de la infanta Cristina i els seus fills | Catalunya Diari

Fa poc,J oan Carles, que segueix vivint a Abu Dhabi, va protagonitzar una foto sorprenent en què reunia la majoria dels seus nets i les seves dues filles. Amb la notable absència de Froilà, l'emèrit deixava palès que aquesta part de la família segueix molt unida.

Aquesta imatge, però, no va quedar exempta de polèmica, ja que molts apuntaven a un possible muntatge. I és que, curiosament, a la instantània, que ja ha fet la volta al món, no es perceben les cames de Pablo Urdangarin.

A més, el braç amb què Victòria Frederica abraça el seu avi té una forma una mica estranya. No obstant això, poc després es va difondre una segona fotografia amb què es descartaven totes les sospites.

Elionor i Sofia, per la seva banda, sembla que s'han refugiat en la seva família materna. I és que totes dues estan molt unides a la seva àvia, Paloma Rocasolano.