Primer pla de la princesa Elionor

Elionor ja no es guarda què va passar el dia en què Letícia i Sofia es van barallar

Elionor va haver de suportar un moment tens

Elionor trigarà a oblidar el trist episodi que van protagonitzar la seva mare i la seva àvia a les portes de la catedral de Palma el 2018.

Aquelles imatges van deixar al descobert les importants diferències que hi havia entre les reines. Asseguren que a partir d'aquí la relació entre elles es tornaria molt més tensa, fins al punt de no tenir cap mena de tracte.

El documental d'AtresmediaLos Borbones, una familia real aborda aquella picabaralla que va tenir molt de recorregut a les revistes i programes de televisió. Dos experts en la Casa Reial ofereixen les seves versions sobre el que va passar aquell dia. Això sí, no coincideixen en les valoracions.

Sense voler-ho, Elionor es va convertir en una de les protagonistes d'aquella escena. L'emèrita va intentar fer-se una foto amb les seves netes en sortir de la missa de Pasqua a Palma. No obstant això, la reina va intentar evitar que posessin amb ella.

La periodista Carmen Enríquez es posa del costat de Sofia. Creu que Letícia  «el que va fer va ser posar-se ella en evidència», a més de deixar en mal lloc la seva sogra. Assenyala que «el món diu que la nena és encantadora i que té molt bon caràcter», però la situació la va obligar a treure la seva pitjor cara.

«Li va donar un cop a la mà de la seva àvia perquè li tragués el braç de l'espatlla», assenyala aquesta experta en la Zarzuela. «Les nenes van reaccionar com van reaccionar», apunta.

Imatge de la reina Sofia, Letícia, Elionor i Felip a la catedral de Palma el 2018.
Elionor va apartar la mà de la seva àvia, que volia posar amb ella. | Atresmedia
 

Per part seva, José Antonio Zarzalejos ha subratllat que «la reina és la reina Letícia». Segons la seva opinió, «té tot el dret a prendre les mesures que cregui convenient per l'educació» de les seves filles.

La tercera versió del que va passar amb Elionor i els seus familiars la va oferir Paloma Barrientos a Más vale tarde. Considera que la princesa «no li dona un cop a la mà. La nena està farta de la seva mare i, una mica menys, de l'àvia».

Incideix en un petit detall que va passar desapercebut per a la majoria de persones. Quan passa aquesta escena, es veu com la reina «en tocar-li els cabells li fa un petit pessic». Allò va acabar per enfadar la princesa, que és quan deixa anar un cop a la mà de l'emèrita, com dient «deixeu-me en pau tots».

Barrientos entén que realment no hi havia motius per provocar aquesta escena. Es tractava d'una foto privada per a Sofia, que «es podia haver fet» sense cap mena de problema. Explica que l'únic fotògraf present era l'oficial de la Casa Reial.

Els mitjans de comunicació es trobaven a una altra zona i no tenien la possibilitat de retratar-les. L'emèrita pretenia simplement tenir un record amb les seves netes. No obstant això, les imatges van fer la volta al món, mostrant la tensa relació entre les reines.

▶️ Letizia prohíbe a Leonor acudir a una fiesta "de pijos" y Felipe no se atreve a discutirlo

Elionor va ser conscient de les crítiques

Elionor, encara que només tenia 12 anys, va ser conscient en tot moment de l'enorme enrenou que es va generar amb aquell enfrontament. Va intentar mantenir la calma i no alterar-se, tot i la incòmoda situació.

Una cosa semblant va passar amb els reis. Van decidir no intervenir en la picabaralla, encara que no entenien el que estava succeint. Tant Felip com Joan Carles van sorprendre's amb la reacció de Letícia.

La reina és molt estricta amb Elionor
La reina controla tots els moviments d'Elionor. | GTRES
 

Van ser molts els que li van retreure a l'asturiana el seu comportament. Una d'elles va ser Marie Chantal de Grècia, que va fer servir el seu compte de Twitter per carregar contra ella. Assegurava que aquesta actitud no es podia tenir amb una àvia.

Elionor va viure aquell instant amb certa tensió. No sabia ben bé com havia d'actuar, i més estant tanta gent pendent d'ella. Ella va ser, sens dubte, la principal víctima de la picabaralla entre la seva mare i la seva àvia.