Imatge de la princesa Elionor

Elionor revela per què ha abandonat la seva família en l'enterrament

Elionor té un motiu per absentar-se

El funeral de Constantí de Grècia ha reunit la Família Reial espanyola gairebé íntegrament. Molts familiars s'han desplaçat fins a Atenes per al comiat, però ha estat molt comentada l'absència de la princesa Elionor i la infanta Sofia. Una circumstància que ha impedit que la reunió dels emèrits amb els seus fills i els nets estigui completa.

Foto de la reina Sofia amb la seva família de Grècia visitant la tomba de Constantí II al cementiri de Tatoi.
La Família Reial gairebé al complet està a Grècia al funeral de Constantí. | GTRES
 

La cerimònia ha reunit molts membres de les cases reials d'Europa. A més de la família grega i l'espanyola gairebé completament, hem pogut veure representants d'unes 20 monarquies. Bèlgica, Mònaco, Noruega, Dinamarca o Jordània, fins i tot membres de famílies reials no regnants, com la gran duquessa Maria Romanova, de Rússia, o Simeó de Bulgària.

Elionor i Sofia, absents al funeral

Les absències més significatives, la de la princesa Elionor i la seva germana, la infanta Sofia. Les filles dels reis d'Espanya han mantingut la seva rutina i han complert amb les obligacions acadèmiques. La princesa Elionor va tornar a Gal·les fa uns dies i allà continua els seus estudis de segon de batxillerat a l'UWC Atlantic College de Gal·les.

La infanta Sofia estudia 4t d'ESO al col·legi Santa María de los Rosales de Madrid. La filla dels reis no ha acudit amb els seus pares fins a Atenes per no absentar-se de les seves classes de secundària. Cal recordar que els pares d'Elionor sempre han procurat mantenir les seves filles al marge d'aquest tipus d'esdeveniments.

Primer pla d'Elionor i Sofia somrients.
Elionor i Sofia no han anat a acomiadar Constantí de Grècia. | GTRES
 

Elionor i Sofia sí que assisteixen a alguns actes públics amb els seus pares, fins i tot, algunes vegades han acudit a algun en solitari. En aquest altre tipus de compromisos, com un funeral, totes dues es queden al marge i no hi van. Tot i això, és probable que quan la princesa compleixi la majoria d'edat aquesta circumstància canviï, pels deures que el seu títol d'hereva implica.

Més enllà de complir amb les seves agendes escolars, la relació d'Elionor i Sofia amb els seus parents grecs no és tan propera com la de la resta de la família. La reina Sofia sempre va tenir un vincle molt estret amb el seu germà Constantí, fins i tot durant els anys d'exili.

La relació de Felip VI amb la seva família grega

El rei Felip i les seves germanes sempre han considerat el germà de la seva mare com un dels seus oncles favorits. Van ser molts els moments que van compartir junts des de la seva infantesa, els estius a Marivent, Mallorca, i els hiverns a Baqueira, on coincidien amb els seus cosins.

Pau de Grècia, fill gran de Constantí i Anna Maria, i cosí de Felip VI, explicava en una entrevista a Vanity Fair quina era la seva relació amb la seva família espanyola. «Tinc els millors records de les meves vacances a Espanya, de petit era la meva segona llar. Recordo els estius navegant al vaixell dels meus oncles, els reis, anant d'acampada amb el meu cosí Felip», relatava l'hereu grec.

Amb els anys, la relació entre el pare d'Elionor i els seus cosins grecs, però, es va anar refredant. A més, Marie Chantal, la dona de Pau de Grècia, va carregar contra Letícia després del desacord amb la seva sogra a la Catedral de Palma. Chantal va escriure a Twitter: «Cap àvia mereix aquest tracte, ella (la reina Letícia) ha mostrat la seva veritable cara», va escriure.

Foto del rei Felip i la reina Letícia molt seriosos.
Els pares d'Elionor, Felip i Letícia, sí que han assistit a l'últim adeu del seu oncle Constantí. | GTRES
 

Segons fonts properes a la Família Reial, «el rei emèrit Joan Carles es bolcava amb els seus cunyats perquè la reina Sofia estigués acompanyada».

«A Mallorca, sortien a navegar diàriament al iot Fortuna i el cuiner del palau els preparava menús molt suculents». I és que l'àvia paterna d'Elionor sempre va estar molt unida als seus germans, Irene, que actualment viu amb ella a Zarzuela, i Constantí.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp