Els dos germans que deixaran de dormir i acabaran morint

Pateixen la malaltia de l'Insomni Familiar Letal

Els dos germans, explicant el seu cas. Foto: The Independent

 

Es diuen Lachlan i Hayley Webb, tenen 28 i 30 anys i pateixen una estranya malaltia anomenada Insomni Familiar Letal (IFL), que els impedeix descansar realment durant el son, ja que no arriben a l'estat de somni profund. Fa un any que se'ls va diagnosticar aquesta malaltia, que els afecta severament des de fa sis mesos, i és que sembla que durant aquest període no hagin descansat gens.

Es tracta, però, d'una dolència amb un malaurat llegat a la seva família. La primera afectada va ser l'àvia, que a conseqüència d'aquesta malaltia va començar perdent la parla i va acabar amb demència, al·lucinacions i finalment la mort en qüestió de mesos, una deriva similar a la de la seva mare i dos tiets més. Semblava que la malaltia no afectaria als dos germans que, finalment, hi han acabat caient. 

Segons les evolucions del transtorn, podrien morir aviat, o la seva esperança de vida es podria allargar fins a 10 anys més, però tots dos han començat una lluita per trobar solucions i se sotmetran a un tractament a Califòrnia. De moment, ja han visitat la televisió australiana —d'on són ells— per explicar la seva situació, i estan decidits a anar fins al final per a fer-se sentir.

Tot i la raresa de la malaltia, segons recull avui La Vanguardia, va afectar Espanya amb un rebrot important el 2005, quan es van detectar ,és d'una vintena de casos, sobretot concentrats a Euskadi i Navarra.