Enrique San Francisco, ingressat a l'hospital: «Fa dies que lluita»

Fa setmanes que l'actor lluita contra una malaltia

L'actor Enrique San Francisco durant la presentació de 'Follow San Francisco' a Madrid
Enrique San Francisco, ingressat a l'hospital: «Fa dies que lluita» | GTRES

Enrique San Francisco no està travessant pel seu millor moment. L'humorista es trobava immers en el seu últim espectacle anomenat 'La penúltima' quan va haver de cancel·lar la funció que estava prevista per al 23 de gener a Getxo. Uns dies abans, el 12 de gener, es va anunciar que la funció es cancel·lava i van començar a saltar totes les alarmes en saber-se que es devia a «problemes de salut» de l'actor.

Fa setmanes que Enrique San Francisco està ingressat

Després de gairebé un mes des de la cancel·lació del seu espectacle, la revista 'Diez Minutos' ha publicat que l'actor fa setmanes que està ingressat a l'hospital Clínic de Madrid a conseqüència d'una pneumònia bilateral. De moment es desconeix si aquesta malaltia és conseqüència que l'actor s'hagi contagiat de Covid-19 o si, per contra, es tracta d'una malaltia provocada per altres problemes de salut.

La veritat és que la salut d'Enrique San Francisco fa anys que no és gens bona. Va ser el mateix actor qui va confessar en una ocasió haver estat addicte a certes substàncies estupefaents com la cocaïna o l'heroïna en la dècada dels 80. Una addicció que li ha acabat passant factura tant a físicament com de salut.

Dos anys després d'haver entrat el 2000, l'actor va patir un terrible accident de moto mentre circulava pel centre de Madrid pel qual va acabar en cadira de rodes i sense poder-se moure durant anys. A poc a poc, després de temps anant a rehabilitació, San Francisco va acabar recuperant la mobilitat encara que no sense dificultat, ja que va estar un temps amb crosses.

Una vida complicada

Els pitjors anys en la vida d'Enrique San Francisco els va viure quan va començar a coquetejar amb les drogues. I és que van ser anys molt durs per a l'actor que va arribar fins i tot a demanar ajuda a la seva mare: «Els pitjors quatre anys de la meva vida que recordo van ser quan vaig estar enganxat a la droga. Vaig demanar a la mare que em tanqués. Em va ficar en una clínica que està a Madrid», explicava el mateix actor.

Afortunadament va aconseguir sortir del pou en què estava ficat, però va ser una mica tard per a la seva salut. A partir de llavors, res seria com abans i les conseqüències de la seva disbauxa van començar a ser visibles. A més d'això cal sumar-li les seves diverses detencions, i fins i tot va estar en crida i cerca per no presentar-se a una citació judicial.

Sense un lloc fix on viure

A part de revelar els seus problemes amb les addiccions, Enrique San Francisco també va explicar durant una entrevista a 'El Hormiguero' els seus problemes econòmics. L'actor té una llarga carrera professional de la qual els ingressos no ha sabut administrar. «He generat molts milers d'euros al llarg de la meva vida, generalment tot el que entra ja ho tinc invertit; m'agrada viure al dia, al segon, mai se sap quan vindrà la baixada».

Han sigut justament aquests problemes els quals van dur a San Francisco ser desnonat de casa seva. «Me'n vaig anar jo abans que me la prenguessin. Vaig ser més ràpid, perquè aquestes coses es veuen venir», explicava a 'Sábado Deluxe', i  a conseqüència va acabar vivint en un hotel als afores de Madrid. «Me'n vaig anar per dues setmanes, però vaig començar a agafar-li el gust a estar fora de Madrid», relatava.

Però el fet de no tenir un habitatge fixa i estar moltes hores en soledat han arribat a passar-li factura en el seu estat d'ànim, per aquest motiu sempre ha procurat entretenir-se: «M'agrada viure en un hotel, però si estic molt temps sol amb mi mateix, pensava en coses que no hi hauria de pensar. Per això he d'estar entretingut».

De moment es desconeix com es troba Enrique San Francisco i com evoluciona d'aquesta pneumònia bilateral, però tot sembla indicar que li quedarà un llarg camí per recuperar-se.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari