Menina de Velázquez junto a Arturo Valls en Mask Singer

L'estratègia de Telecinco per a enfonsar 'Mask Singer', al descobert

Després del final de la docusèrie de Rocío Carrasco, la cadena segueix donant guerra

La segona temporada de 'Mask Singer' ha començat amb força. I és que Antena 3 no ha escatimat en despeses a l'hora de comptar amb una selecció impactant d'estrelles tant nacionals com internacionals.

Ja al primer programa ens quedàvem bocabadats amb el primer desemmascarament. Darrere de l'adorable 'Menina' s'amagava ni més ni menys que La Toya Jackson. L'aparició de la germana del rei del pop a l'escenari va deixar impactat tant el jurat com el públic del programa.

Però això no és res comparat amb la sorpresa que ens vam emportar durant l'emissió del segon programa. I és que la mateixa Isabel Preysler s'enfundava la disfressa de 'Gateta'. Sens dubte, moments que ja s'han convertit en història de la televisió.

No obstant això, tot i que la cadena de Sant Sebastián de los Reyes havia mogut l'emissió de la segona temporada als dilluns, Telecinco va saber contraatacar. I això va ser amb la intenció d'evitar haver de competir amb el documental de Rocío Carrasco, que ja s'ha acabat d'emetre.

Tot i així, la cadena rival va acabar movent el debat de 'Supervivientes' dels diumenges als dilluns, cos que va provocar que Antena 3 retardés l'estrena real del programa una setmana i n'emetés un de previ per a presentar les màscares.

D'aquesta manera, la cadena de Paolo Vasile va aconseguir superar el seu rival. I, en comprovar que el format musical podria quedar deslluït, ara el programa presentat per Arturo Valls ha fet un gir dràstic i ha passat a emetre's els dimecres.

Tot i que Antena 3 al·lega que aquest canvi té a veure amb el començament de l'Eurocopa, la veritat és que Mediaset ha mogut fitxa.

El pla de Telecinco per a prendre-li audiència a la seva cadena rival

L'estrena de 'Mask Singer' va aconseguir un 16,7% de share i dos milions d'espectadors, davant el 20,5% de 'Supervivientes'. I el segon programa va obtenir un 15,5% de share i 1.900.000 espectadors.

Per la seva banda, la gala conduïda per Jordi González va aconseguir arribar al 21,1% de share i als dos milions d'espectadors.

Durant les cinc emissions que se n'han fet, l'actual edició de 'Connexión Honduras' s'ha erigit contra la sèrie turca 'Mi hija' que s'emet a Antena 3. D'aquesta manera, s'ha tornat un contrincant d'allò més potent. I el motiu podria ser que ara el reality compta amb un tram previ d'una hora (de 22:00 a 23:00) i retarda l'inici per mesurar les audiències.

La cosa, però, ha anat a més, i Telecinco ha presentat una estratègia infal·lible per a enfonsar del tot 'Mask Singer'. Tot i que estava previst que aquest dilluns s'emetés l'entrevista amb Isabel Díaz Ayuso a 'Mi casa es la tuya', Joaquín Prat va anunciar el canvi de plans. El presentador de 'El programa de Ana Rosa' va confirmar que l'espai dels dijous de 'Supervivientes', presentat per Jorge Javier Vázquez, es començarà a emetre els dimecres.

D'aquesta manera, la graella de Telecinco apostarà pel reality durant tres dies seguits: dilluns, 'Supervivientes: Connexión Honduras'; dimarts, 'Supervivientes: Tierra de nadie'; i dimecres, la gala.

Més enllà d'aquesta qüestió d'audiències, Antena 3 també ha de lidiar amb la denúncia d'un artista. El creador assegura que el programa presentat per Arturo Valls li ha robat la idea per a fer una de les màscares.

«Us han pagat una llicència per a ús comercial a vosaltres? Perquè a mi no», compartia a les xarxes socials. «Amb milions d'espectadors i pressupost, la fan servir sense preguntar absolutament res».

«L'artista podria al·legar que s'ha produït un plagi si la careta utilitzada és un calc del seu esbós», assegura una advocada especialitzada. «D'aquesta manera, es podria arribar a demandar la cadena per la via penal», assenyala.