Imagen del rey Felipe en la Copa Davis

L'estrès pel bloqueig polític passa factura a la salut del rei Felip

Fa anys que el monarca pateix mal d'esquena, accentuat per la inestabilitat política

El partit de Copa Davis entre Espanya i el Canadà a la Caja Mágica de Madrid ha estat honorat amb  la presència del rei Felip, encarregat de substituir al seu pare el rei emèrit, gran amic del tenista Rafa Nadal, a l'esdeveniment. Altres grans absències han estat les de la reina Letícia i les infantes Eleonor i Sofia, que tampoc han pogut acompanyar el seu pare.

Els problemes de salut del rei Felip

Tot i que el rei Felip ha gaudit molt del partit, els assistents han pogut veure un petit gest de dolor cada cop que s'ha aixecat de la grada, portant-se la mà a la part baixa de l'esquena. «És que està molt fotut. Pateix des de fa anys de les lumbars i encara més amb els viatges que ha fet últimament [entre altres llocs, a Barcelona]. L'esquena li està passant factura a tal pallissa», assegurava una font propera al rei en una coneguda revista.

Tot i gaudir de bona salut, l'esquena és un tema pendent. L'any passat, el fill de Joan Carles era tractat amb radiofreqüència per agulla a la Clínica Ruber Internacional, en un intent per calmar el mal d'esquena. Després d'aquest tractament, el rei Felip s'agafava uns dies de descans per tornar a l'agenda amb tota la normalitat.

El rei Felip a la Copa Davis
El rei Felip pateix constants mals d'esquena | Cedida

Tornen les molèsties

Segons assegurava aquesta font, Felip portava un temps sense notar molèsties, però sembla que ara aquestes tornen a donar problemes. Una de les causes és que el fill del rei emèrit es troba sotmès a una enorme pressió política i institucional. La qüestió independentista a Catalunya, i la constitució d'un nou govern el proper 3 de desembre, fan que el rei no pugui descansar amb la normalitat que requereix la seva situació.

«Quan hi ha temporades de molts viatges i estrès, es ressent. Ara està amb dolors i pensant amb el metge de Zarzuela quina decisió prendre perquè la rizolisis ja ha quedat en res», assegurava aquesta persona propera al monarca. «Veurem com evoluciona perquè està fotut, però la cosa no pinta bé. Acabarà passant tard o d'hora pel quiròfan. [...] Però la cosa la veuen molt negra perquè no millora gaire. Ha hagut de deixar alguns esports com el esquaix una temporadeta, cosa que li encanta».

També et pot interessar...