Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Miki Núñez i Marta Torné presentant Eufòria.

Revés d'última hora per a Eufòria de TV3: demanden el programa acusant-lo de plagi

Jordi Cruz i Josep Maria Mainat denuncien el programa produït per Veranda TV

Era la crònica de quelcom anunciat. Els productors televisius Toni Cruz i Josep Maria Mainat han interposat una demanda contra el programa Eufòria, de TV3, per presumpte plagi d'Operación Triunfo. Segons Rac1, els ex de la Trinca denuncien Veranda TV, la productora d'Eufòria, acusant-los de crear un programa amb «enormes similituds amb els elements essencials d'Operación Triunfo». 

Els dos productors de Gestmusic es van posar en contacte amb la Corporació Catalana de Mitjans (CCMA) per mirar de rebre alguna resposta sobre el programa. La manca d'argumentari per part de TV3, però, va provocar que Cruz i Mainat acabessin optant per interposar una denúncia contra el programa.

«La CCMA no s'avergonyeix del plagi»

«És clar que ha triomfat EUFÒRIA a TV3! A nosaltres, sempre ens ha agradat aquest format, des que vam crear-lo juntament amb en Joan Ramon Mainat, l’any 2001. Al llarg d’aquests 20 anys, Operación Triunfo s’ha convertit en el vaixell insígnia de l’entreteniment audiovisual català. Perquè OT ha estat un show creat i produït íntegrament a Catalunya, utilitzant tots els recursos tècnics i professionals de la nostra  industria audiovisual», va dir Mainat a través d'un fil de Twitter previ a la denúncia.

«S'ha emès amb èxit a tot Europa:a la tv pública d'Espanya, Portugal, el Regne Unit i Irlanda, passant per Alemanya, Itàlia, Grècia, Bèlgica, (en francès i neerlandès), França, Suècia, Polònia, Rússia, Geòrgia, Sèrbia, Croàcia, Macedònia, Bulgària, Moldàvia, Romania, Kazakhstan...», diu Mainat», deia Mainat. 

«Per evitar plagis i conflictes de Propietat Intel·lectual, TV3 i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) sempre demana a les  productores que acreditin l’originalitat dels formats que presenten, o que documentin que tenen legalment els drets per a produir-los. Aquest no ha estat el cas que ens ocupa», afegia. 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

«Venut con a “L’Operación Triunfo Catalana”, ens dol que ni TV3, on hem tingut grans èxits i que segur que deuen tenir el nostre telèfon, ni tampoc la CCMA, que tant s’hi miren quan els presentes un nou projecte,  ens hagin preguntat si podien emetre una versió catalana d’OT. Un show que reprodueix fil per randa l’experiència, les mecàniques, els elements del format, l’escenografia, els personatges i la terminologia del nostre show, sense reconèixer la seva autoria i sense comptar amb el beneplàcit dels seus creadors originals», sentencia.