Imatge dels col·laboradors de 'Sálvame'

Sálvame podria estar arribant a la seva fi: «Hi ha evidències»

El programa es queda sense temes i està creant una estratègia perillosa per a continuar guanyant audiència

'Sálvame' fa 12 anys que està en antena. El programa presentat per Jorge Javier Vázquez va començar la seva marxa televisiva mostrant la cara més disbauxada del cor. Bevent del seu predecessor, 'Aquí hay tomate’, el nou format de les tardes de Telecinco va comptar amb la participació d'alguns dels rostres més coneguts de la televisió per a començar un programa que va guanyar audiència en poc temps.

La directiva va saber com mantenir enganxats als seguidors. Des de canvis entre els col·laboradors, protagonistes de primera línia d'algunes de les notícies més sonades, fins a fer-se amb un elenc de famosos desitjosos d'ocupar una de les cadires del programa.

Molts canvis en 12 anys

Però, en aquests dotze anys, moltes coses han canviat. Poc es parla sobre les notícies del cor i les baralles entre els col·laboradors que han ocupat les cinc hores d'emissió. La 'cúpula' s'ha adonat que les bregues i les llàgrimes dels tertulians aconsegueixen més audiència que si es tracten les últimes novetats del món del cor.

Són col·laboradors com Kiko Matamoros, Belén Esteban o Antonio David Flores els que s'han convertit en protagonistes del programa. Sembla més que evident que, quan no hi ha temes sobre els quals tractar, comencen a treure informacions sobre els col·laboradors o es creen disputes entre ells creant veritables serials amb els quals poden passar diverses setmanes. Només cal recordar la discussió entre la de Paracuellos i Jorge Javier, va donar molt sobre què parlar tant a ‘Sálvame’ com en altres programes de la cadena.

Lydia Lozano també en sap molt d’això, i és que setmana sí i altra també, es converteix en el blanc d'algun dels seus companys. O Kiko Matamoros, qui els seus conflictes familiars resulta ser un bàlsam per als directius del programa que veuen que no hi ha que aconsegueixi mantenir les cinc hores d'emissió.

Col·laboradors i personatges

Els col·laboradors s'han convertit en personatges i no hi ha premsa o espai televisiu que no tiri de les seves trames personals per a emplenar contingut. 'Sálvame’ cada vegada està més a la vora del precipici i molts usuaris de les xarxes socials ja han començat a opinar sobre com de falses i forçades resulten algunes de les discussions que es produeixen en el programa.

La pregunta és, quant temps aguantarà l'estratègia? Quins col·laboradors es convertiran en els protagonistes els pròxims mesos?

Mentrestant, la guerra oberta entre Antonio David Flores i les Campos, i el germà anònim d'aquestes ha salvat la temporada del programa. Però tot té un límit i el de 'Sálvame' està cada vegada més a prop.