Exposició, venda i activitats familiars, així serà el Brickània 2019 a Montblanc

Els dies 8 i 9 de juny torna el festival de Lego a la capital de la Conca de Barberà que enguany arriba a la cinquena edició

Brickània. El Festival de Lego de Montblanc | Redacció

Falten pocs dies perquè Montblanc (Conca de Barberà) torni a acollir el festival de Lego, Brickània. Les peces o brics d’aquest popular joc seran les protagonistes els dies 8 i 9 de juny i estaran presents en diversos espais de la vila. Aquesta edició, la cinquena, presenta algunes novetats, com l’estrena de diversos tallers de robòtica.

La programació de Brickània 2019

Els visitants poden gaudir de l’original exposició, adquirir peces de Lego i sorprendre’s amb les exhibicions, demostracions, tallers i xerrades sobre les moltes aplicacions de les peces de Lego. A més, els concursos permeten passejar per la vila de Montblanc, fer els mateixos muntatges amb Lego i deixar anar la imaginació.

L’exposició, com ja és habitual, estarà situada a la nau central de l’antiga església de Sant Francesc i també en una sala del claustre. Els visitants podran endinsar-se en escenaris d’Star Wars, els castells, els caçadors de monstres i vampirs, la Fórmula 1, els superherois Marvel, els pirates o un parc d’atraccions, entre altres propostes. Pel que fa a l’espai de venda, hi haurà tres botigues especialitzades ubicades a la nau central.

Imatge de l'edició anterior de Brickània a Montblanc. | Redacció

Les demostracions, exhibicions i tallers de robòtica formen les activitats paral·leles del festival. En destaca la Dynamind Robotic Competition, una competició demostrativa que tindrà lloc els dos dies del festival de 10.00 a 13.00 hores, a càrrec dels alumnes que realitzen l’activitat extraescolar de robòtica LEGO Mindstorm en diferents centres educatius del Camp de Tarragona.

Enguany, a més, s’estrenen diversos tallers de robòtica d’una durada de 25 minuts en torns de 12 participants. L’exposició i creació de mosaics amb Lego, el concurs de creativitat amb brics, l’àrea de jocs, els jocs de pistes o el sorteig de productes completen les activitats paral·leles.

Un festival adreçat a aficionats i a famílies

El públic d’un festival com Brickània són els aficionats i col·leccionistes de Lego. Tot i això, hi ha un públic menys especialitzat, però curiós, que vol descobrir el món d’aquestes joguines. En aquest sentit, el programa està adreçat a famílies que volen gaudir d’una estona de diversió fent activitats junts, amb l’objectiu d’atraure visitants d’arreu de Catalunya, sense oblidar el públic més proper, el de Montblanc i la comarca.

L'antiga església de Sant Francesc acull el gruix del festival. | Redacció

El cartell d’enguany és obre de l’estudi de disseny montblanquí Crea2 i està inspirat en la col·lecció de superherois de Lego.

Cinc anys de Brickània

El festival de Lego de Montblanc va néixer l’any 2015 amb l’objectiu de ser un element d’atracció turística a les portes de l’estiu. Així com el Terrània, el Safrània o el Clickània serveixen com a pretext per a desestacionalitzar la temporada turística, el Brickània també esdevé un element similar.

La seva organització recau en l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc, amb l’assessorament d’aficionats i col·leccionistes de Lego. En el cas dels tallers i les demostracions té el suport de Dynamind que coordina les activitats pedagògiques vinculades a la línia de robòtica de Lego. També es compta amb la col·laboració dels Guies de Montblanc i amb la Unió de Botiguers i Comerciants.

També et pot interessar:


Comentaris

envia el comentari