Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una escena de la nova sèrie Chernobyl

Tot sobre 'Chernobyl', la nova sèrie d'èxit d'HBO

La plataforma no ha trigat gaire temps a trobar una substituta per a la popular 'Joc de Trons'

La plataforma HBO sobresurt per sobre de la resta de plataformes 'streaming' i canals televisius gràcies a la qualitat que caracteritza els continguts que ofereix. Netflix ha apostat per un ritme d'estrenes vertiginós que li ha funcionat, i HBO, en canvi, prioritza un ritme més tranquil per tal que cada producció nova que hi aterra aconsegueixi un èxit sense precedents. La seva última aposta, 'Chernobyl', pot arribar a esdevenir un gran èxit del popular canal nord-americà. 

 

La minisèrie 'Chernobyl' explica en clau de ficció la coneguda catàstrofe nuclear de Txernòbil  a l'antiga Unió Soviètica, i consta d'un total de cinc capítols que protagonitzen els intèrprets Emily Watson, Stellan Skarsgard i Jared Harris.

 

L'accident nuclear de Txernòbil 

La producció es concentra en els dies i les hores que van seguir al terrible accident al reactor 4 de la central nuclear, una catàstrofe que va originar la mort de milers d'individus i que va ser una de les pitjors tragèdies de la Unió Soviètica. De fet, l'accident va afectar una part molt important del continent europeu i va arrasar una àrea enorme, de milers d'hectàrees.

 

'Chernobyl' s'endinsa en la incredulitat i l'estupefacció primer, i a continuació en la negació, originades per la catàstrofe nuclear, i mostra de quina manera els personatges principals de la sèrie es troben implicats en una problemàtica històrica.

 

'Chernobyl' es la nueva apuesta ganadora de HBO.
La sèrie 'Chernobyl' mostra la catàstrofe nuclear més tràgica de la història de la Unió Soviètica | HBO

 

És la millor sèrie que s'ha fet?

Des que es va estrenar el dia 6 de maig, la producció ha convençut els crítics, que li han concedit lloances de l'estil de «La producció de l'any» —a la revista 'Esquire'— o «Intensa i punyent, però necessària» —a 'Collider'. A més, ha sabut atraure els espectadors.

 

A la coneguda plataforma IMDB, i durant els primers quatre episodis que ha emès, la sèrie ha pogut col·locar-se al primer lloc de les sèries amb més bona valoració de la història  i, d'aquesta manera, ha superat noms mítics com ara 'Joc de Trons', 'The Wire', 'Breaking Bad' o 'The Sopranos', que es troben entre les grans sèries de referència de la nova etapa de la ficció a la televisió.

 

Anteriorment, HBO havia fet ja una aposta per les minisèries d'història, com ara 'John Adams' o 'The Pacific'. I ara, amb la nova 'Chernobyl' ha aconseguit assolir la perfecció. A l'esmentada IMDB, els quatre primers capítols de la sèrie han obtingut una valoració de 9,4, 9,7, 9,7 i 10. Es tracta d'unes puntuacions realment bones, que estan justificades gràcies a una estètica radioactiva-nuclear molt cuidada i per un guió de gran qualitat, que aconsegueix un bon equilibri en l'àmbit històric. A banda, també s'hi suma l'habilitat de Craig Mazin, el seu 'showrunner', per tal de presentar productes que es consumeixen fàcilment i tenen un ritme àgil.

 

Mazin, conegut abans sobretot per la trilogia de 'Ressaca...', ha pogut posar en marxa una producció que s'acosta molt a la perfecció —o, com a mínim, el públic ens diu això.

 

La sèrie 'Chernobyl' està coproduïda entre HBO i el canal anglès Sky i, com que es tracta d'una minisèrie de caire històric, no s'ha previst fer-ne més temporades. Per lluitar contra l'empatx d'episodis i d'hores de gravació que va comportar la popular 'Joc de Trons', la clau ara podria arribar de la mà del fet de gaudir en quantitats ben petites una temporada.

 

També et pot interessar...