Imatge d'Isabel Pantoja a l'entrada dels jutjats.

La família d'Isabel Pantoja es bolca en ella en el seu pitjor moment

La cupletista reviu el seu pitjor malson i està a punt de tornar a la presó

Isabel Pantoja està travessant un moment molt delicat, ja que és a punt de reviure el pitjor malson de la seva vida i tornar a la presó.

La cupletista fa front a greus acusacions per un delicte d'alçament de béns, insolvència punible, estafa i apropiació indeguda. Conscient que li podria caure una pena de tres anys de presó, està desesperada per defugir aquesta condemna.

«Va donar ordre al seu despatx d'advocats per a poder pactar amb la part contrària i així evitar la celebració del judici», diuen fonts properes al cas.

Imatge d'Isabel Pantoja plorant en el jutjat.
Isabel Pantoja va haver de declarar per un possible delicte d'insolvència punible | Europa Press

Tot i això, ni tan sols després d'haver al·legat problemes de salut i fins i tot aportant informes mèdics i psicològics, no es va poder escaquejar de comparèixer dimarts als jutjats de Màlaga per a declarar.

Completament devastada i entre llàgrimes, va confessar que «va cedir alguns poders al seu germà Agustín per a vendre la casa o perquè el banc se la quedés per a pagar el que fos».

I en aquest aspecte, es va mostrar força clara. «És l'única persona que tinc. Confio plenament en ell, moriria per mi i no em faria cap mal», deia sobre el seu germà.

Isabel Pantoja amb el cap cot durant el judici
Isabel Pantoja amb el cap cot durant el judici | Europa Press

A més, l'artista insistia que el seu problema no era la casa, sinó que «el meu gran problema era, primer, on jo vivia», apuntava.

«Jo no volia aquella casa, que realment era del banc. Jo estava pagant una hipoteca, però el problema era que vaig avalar la casa amb tots els meus béns. He treballat tota la meva vida», es lamentava.

Però va reconèixer que s'havia vist incapacitada per a afrontar les càrregues «perquè estava privada de llibertat i no podia treballar».

Els familiars d'Isabel Pantoja surten a defensar-la

Davant l'assetjament mediàtic que Isabel Pantoja va patir quan va arribar als jutjats i quan va sortir, la seva família no ha trigat a donar la cara per ella.

Començant per la seva neboda, Anabel Pantoja, que va fer una publicació a les xarxes socials per a denunciar el tracte a què els paparazzis havien sotmès la seva tieta.

«On són els drets d'un ésser humà? És un judici, no un concert!», explotava furiosa.

«La justícia és igual per a tots els espanyols, ja siguis humà, lladre, blanquejador o assassí. Però es veu que per a Isabel Pantoja no. El que importa és la imatge humiliant en una banqueta», sentenciava.

Muntatge amb fotos d'Anabel Pantoja i Isabel Pantoja.
Anabel Pantoja ha defensat la seva tieta | Catalunya Diari

«La resta de persones, com Messi, Ana Duato, Imanol Arias o Shakira, acusats de delictes similars, entren a declarar com si caminessin per una catifa vermella i protegits, amb el respecte de la premsa».

«Tots el que heu participat al circ d'avui, aneu-vos-en a la merda, pocavergonyes. La salut de la meva tieta no importa, el que importa és gravar-la plorant mentre és».

«A la banqueta, estirant-se els cabells o sent insultada, això és l'únic que us val», es lamentava dolguda sobre el que va passar amb Isabel Pantoja.

D'altra banda, Chabelita, la filla d'Isabel, també es va pronunciar sobre el tema i va assegurar que ho estava passant «molt malament».

Cal remarcar que la declaració de la cantant va ser especialment dura, ja que es va ensorrar i es va posar a plorar diverses vegades. De fet, el jutge li va haver de concedir cinc minuts perquè es tranquil·litzés.

«No he pogut dormir», reconeixia Chabelita. «Pensava molt en ella, i creia que no s'hi presentaria». La jove temia que la seva mare no assistís al judici, però finalment Isabel hi va anar acompanyada del seu germà Agustín.

Imatge d'Isabel Pantoja asseguda a la banqueta dels jutjats
Dimarts passat, Isabel Pantoja va tornar a seure a la banqueta dels acusats | Europa Press

«Li deuen haver vingut al cap molts records, i ara mateix, amb l'estat anímic en què es troba, això encara la perjudica més», comentava Isa.

«Jo sabia que no està bé, però haver de fer front a això una altra vegada ha de ser horrorós». Tot i així, no tothom han sigut tan compassiu amb Isabel Pantoja.

De fet, Fran Rivera s'ha mostrat implacable amb la que va ser la dona del seu pare.

«No m'alegro del mal que li passi a ningú, però a les persones dolentes és normal que els passin coses dolentes, i aquesta dona tot el que li passi s'ho mereix, per descomptat», carregava contra ella. «És dolenta».

«No hi ha res més trist per a un pare o una mare que els teus fills diguin coses tan fortes sobre tu».

«Si un fill meu fes això, em moriria de tristesa. Que un fill meu se senti estafat, enganyat, menyspreat, utilitzat», sentenciava Fran.