Fernando Simón en una rueda de prensa sobre el cambio de fases en la desescalada del Covid-19 el 12 de junio del 2020

El famós familiar de Fernando Simón que no agrada molt a Pedro Sánchez

María Romay Barja, dona de l'epidemiòleg, és familiar de José Manuel Romay Beccaría, exministre del govern d'Aznar
Fernando Simón fa més de 20 anys que està casat amb la seva dona, María Romay | Catalunya Diari

Fernando Simón porta des de febrer de 2013 com a director del Centre de Coordinació, Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). També forma part del Cos de Metges Titulars de l'Estat des de 2006. I l'any 2015 se li va concedir l'Encomana de l'Ordre Civil de Sanitat pel seu paper durant la crisi de l'Ebola.

Quan va esclatar la pandèmia del coronavirus, el doctor Simón va esdevenir la màxima autoritat mèdica en la gestió d'aquesta. Durant aquests mesos ha rebut afalacs i crítiques per com ha comunicat les actualitzacions diàries respecte a la crisi sanitària del coronavirus.

Fernando Simón fa més de 20 anys que està casat amb María Romay

Encara que sempre li ha donat suport, a Pedro Sánchez pot ser que no li agradi molt la connexió familiar que té Simón amb el Partit Popular. Simón fa més de vint anys que està casat amb María Romay Barja, amb qui té tres fills, familiar de l'exministre de Sanitat durant el primer mandat de José María Aznar, José Manuel Romay Beccaría.

Maria Romay Barja, a la dreta, és la dona de Fernando Simón i experta en malalties tropicals
María Romay Barja, a la dreta, és la dona de Fernando Simón i experta en malalties tropicals | Twitter

Romay Barja treballa com a experta en malalties tropicals de la Xarxa d'Investigació Cooperativa en Malalties Tropicals (RICET). Aquest organisme pertany a l'Institut de Salut Carlos III. A més, Maria Romay ha treballat per a entitats com Metges sense Fronteres o la Fundació Pau i Solidaritat a països d'Àfrica i Amèrica Central.

Al seu torn, segons el web 'Economia Digital', la dona de Fernando Simón  va ser l'administradora de la societat 'Arca Asociados', que va tancar el 2018, any que complia el seu 30 aniversari, després de registrar uns números vermells de 66.400 euros el 2018 i de 25.300 el 2017. Tot això va succeir tot i que les seves vendes en aquests anys van estar per sobre del mig milió d'euros.