El familiar de la reina Letícia que mana molt a Catalunya

Ocupa un dels llocs més importants dins de les Forces de Seguretat de l'Estat

José Antonio Togores, cap superior de Policia de Catalunya
José Antonio Togores és tiet de la reina Letícia | Ministeri d'Interior

José Antonio Togores, cap superior de Policia de Catalunya, va contraure la Covid-19 el passat 19 de març. A conseqüència d'això va romandre de baixa del seu lloc de treball i ara, dos mesos després, ha tornat a reincorporar-se. Fonts policials asseguren que Togores fa uns vint dies que està treballant a la Prefectura Superior de Policia de Catalunya després d'haver estat relegat a exercir el seu treball telemàticament després d'haver donat positiu en coronavirus.

Fins aquí tot normal en el que ha estat un cas més d'un membre de les Forces de Seguretat de l'Estat infectat pel virus. El que crida particularment l'atenció del paper professional que exerceix José Antonio Togores és que parlem d'un parent llunyà de la reina Letícia.

Togores és el germà d'Ana Togores, segona dona del pare de Letícia, quelcom que el converteix en el seu tiet. La carrera professional de José Antonio va començar a l'Acadèmia Militar de Saragossa, on es formen els oficials de l'Exèrcit de Terra, però va acabar decantant-se per la Policia Nacional on va començar com a tinent, després va ser inspector per acabar, el 2004, convertint-se en comissari.

La seva especialitat són les forces antiavalots, on és considerat com un dels millors experts. Sis Creus al Mèrit Policial i set medalles atorgades per la Interpol avalen la seva trajectòria i li van valer perquè l'any 2018 el ministre Marlaska el nomenés cap superior de Policia a Catalunya, càrrec que ostenta en l'actualitat.

Gent propera a Togores asseguren que, lluny de ser un policia rude, quan es treu l'uniforme es converteix en tot un cavaller. La seva brillant trajectòria unida al seu físic li han atorgat el qualificatiu de 'Don Juan', arribant a contreure matrimoni amb l'aristòcrata Natacha Urzáiz, emparentada amb el ducat de Medinaceli.

Un casament que va córrer com la pólvora entre l'alta societat i que va reunir un alt nombre de personalitats, res feia presagiar que, després del seu enllaç, la següent seria la seva germana Ana, arribant a convertir-se en la 'madrastra' de la reina Letícia.


Comentaris

envia el comentari