La família Villar Mir està a la vora de la fallida. Tot i ser una de les famílies més riques d'Espanya, el grup industrial i immobiliari encapçalat per l'empresari Juan Miguel Villar Mir no passa per un bon moment.
No fa gaire temps, la família tenia un patrimoni superior als 4.700 milions d'euros i van arribar a facturar fins a 6.000 milions d'euros fa només uns anys. No obstant això, el grup d'empreses familiar està gairebé en fallida després de contraure un deute d'uns 500 milions d'euros.
La família Villar Mir ven el seu iot de luxe per la meitat del que li va costar
L'empresari madrileny i la seva dona Silvia de Fuentes Bescós es troben amb l'aigua a coll. Per això, han pres la decisió de vendre el seu luxós iot per guanyar temps i evitar entrar en concurs de creditors.
A jutjar pel preu de venda s'ha tractat d'una decisió desesperada, ja que li han tret només 20 milions d'euros. I diem només perquè el iot va costar 36.450.000 el 2012, una xifra a la qual caldria sumar els gairebé 5 milions d'euros que van invertir per reformar-ho al seu gust, segons publica 'El Confidencial'. D'aquesta manera, només 8 anys després de comprar-ho han hagut de vendre-ho per la meitat del que els hi va costar.
El 'Blue Eyes of London' de Juan Miguel Villar Mir: un iot luxós
El luxós iot anomenat 'Blue Eyes of London' era tot un símbol en la família. Tots els estius els Villar Mir aprofitaven la gran capacitat de la seva embarcació per a l'organització de reunions a alta mar, especialment al Mediterrani. Es tracta d'una embarcació de 60 metres d'eslora, amb capacitat per a 12 convidats i 14 membres de la tripulació. Entre les comoditats que oferia es trobava una impressionant terrassa, banys turcs, sauna, gimnàs i un heliport a la zona superior.
A més, la família no va escatimar en la decoració. Els exclusius mobles van ser portats de la Xina i Oceania i estava decorat amb llums de Swarovsky. Menorca i Grècia eren les seves destinacions preferides, però aquest any s'han hagut de conformar a passar l'estiu a l'exclusiva urbanització de Sotogrande, a Cadis.
Amb el que van ingressar pel iot els Villar Mir van poder obtenir una mica de liquiditat, però el venciment dels préstecs els fa estar en una situació econòmica difícil de solucionar.
La família encara té pendents préstecs per una quantitat superior a 500 milions d'euros amb el fons Tyrus, amb el Banc Santander, amb Credit Suisse i amb OHL, de la qual van ser els màxims accionistes fins al maig d'aquest any.