Part de l'elenc de la sèrie de TV3 'Com si fos ahir'

Un famós actor de TV3, denúncia el tracte abusiu en els càstings: «se n'aprofiten»

També ha carregat en contra dels directors de càsting

La vida dels actors i les actrius no és fàcil, encara que tinguem la sensació que viuen com reis i reines.

Al llarg de tota la història de l'àmbit artístic, han sigut molts els que han denunciat públicament les dificultats en aquest sector, ja que, quan els hi ofereixen algun projecte, s'han d'endinsar en una carrera de fons per competir entre ells per tal de ser els escollits.

A més, la feina dels actors i les actrius és molt intermitent. Hi ha èpoques en què treballen moltíssim, però també n'hi ha moltes altres on el telèfon no sona i han de buscar-se la vida. En alguns casos, fins hi tot, aquestes parades poden ser d'una llarga durada.

El cèlebre actor Pep Ferrer, natural de Terrassa, al Vallès Occidental, és una cara molt coneguda a la pantalla de TV3 per sèries com: 'El cor de la ciutat' o 'Secrets de família'.

Així, Ferrer, ha escrit un article, a tall de queixa, a El Nacional.cat referent al tracte abusiu actual en els càstings, a l'hora d'aconseguir un paper en algun projecte audiovisual. I, ho ha fet, plasmant les seves pròpies experiències.

«S'aprofiten de la precarietat de l'ofici» 

Ferrer, denuncia el tracte en tot el procés de selecció per aconseguir treballar del que més l'apassiona. D'aquesta manera, tot comença amb una trucada de la seva representant, ja que algun director ha pensat en ell per a dur a terme un càsting.

En primer lloc, l'actor es queixa que, avui dia, preparar-se un càsting és molta feina i no està remunerat. A sobre, és un mateix qui ha de gravar-se amb el mòbil, pensar l'escenari adient, escollir quina roba o quin pentinat pot funcionar millor per al personatge i, posteriorment, enviar-ho amb urgència.

Això sí, un cop fet l'enviament, la resposta dels directors, pot tardar setmanes a produir-se. Finalment, quan el telèfon sona i li comuniquen que ha passat la primera prova, la carrera continua. Ha de preparar-se per la següent eliminatòria. 

En aquest punt, Ferrer explica que no ha passat el segon càsting. No l'agafen perquè consideren que és massa bo. «Algú té una pistola a la mà per deixar-me-la un moment?», fa broma l'actor.

Pep Ferrer, el segon començant per l'esquerra
Pep Ferrer, el segon començant per l'esquerra. | Cedida

Carrega contra els directors

Finalment, Ferrer carrega en contra dels directors, ja que considera que «davant del gran desconeixement que alguns directors de càsting tenen dels actors i actrius, i com que això de fer càstings és gratuït, tot ho aboquen a fer proves i més proves», sentència a El Nacional.cat.