Primer pla de Joaquín Prat.

Federico, el germà desconegut de Joaquín Prat que demana almoina pel carrer

Joaquín és conscient de la seva situació

Joaquín Prat no s'ha pronunciat mai sobre el seu germà més desconegut. Es diu Federico i és el tercer fill del matrimoni entre l'històric comunicador i Marianne Sandberg. Aquest, però, sempre ha intentat romandre en un segon pla, evitant en tot moment la popularitat.

A diferència dels grans, ell va optar per anar per un camí totalment diferent del de la comunicació. Es va buscar la vida a la Marina Mercant. Però, els darrers temps, la situació ha fet un gir radical per a ell.

El germà de Joaquín travessa una situació econòmica delicada després d'haver-se quedat sense feina. Fa molt de temps que demana una oportunitat laboral, però no li arriba. Resideix a la localitat gaditana de La Línea de la Concepción, en un petit apartament de lloguer.

Assumeix les despeses que té gràcies a la caritat dels veïns. En una entrevista que concedia a Canal 8 assegurava que «la gent és meravellosa. Em donen menjar i m'estimen molt».

Aprofitava l'oportunitat per fer una crida pública. Busca una feina de manera desesperada. Explicava que «soc marí mercant, però de cambrer, de pintor, el que sigui».

Joaquín Prat a 'El programa de AR'
Joaquín Prat seria conscient de la situació del seu germà | Mediaset

Es defineix com una persona «honesta i treballadora». Va recalar a Cadis ja fa 9 anys «per amor. He estat anant i venint perquè jo vivia a Chipiona i ara ja m'he establert aquí».

Amb molta tristesa assegurava que «estic vivint al carrer perquè no me'n queda cap altra». Afegia que «ara mateix tinc un sostre on quedar-me, tinc una casa i pago el lloguer amb el que trec del carrer». Confirmava que tots els diners que aconseguia eren per subsistir.

«Jo no m'ho gasto en droga ni en alcohol, només en el meu lloguer i convido tothom que ho comprovi», indicava. És una persona més de les moltes que viuen en una situació precària a conseqüència de la manca de feina a la zona.

Joaquín Prat i les persones del seu entorn estarien al corrent sobre el seu estat. En més d'una ocasió se li ha preguntat a Federico per què no sol·licita ajuda als seus germans. No obstant això, intenta esquivar l'assumpte tan bé com pot, però pel que sembla, la relació amb la seva família és «una mica delicada».

Fa dos anys va passar una cosa que els va acabar distanciant. «No estic content amb ells i amb prou feines parlem. És complicat», admet.

Tot i que viu en un estat força precari i passa moltes dificultats per mantenir-se, no vol recórrer als seus éssers estimats. Vol tirar endavant sense necessitat de demanar ajut a ningú.

No se sabia gaire sobre la vida de Federico. Però sí que hi ha constància que va passar el confinament amb la seva mare. També va intervenir en una videotrucada al costat de les seves germanes Alejandra i Andrea per felicitar l'aniversari al presentador de Mediaset.

Joaquín Prat en va parlar en una ocasió

Joaquín Prat i les seves dues germanes van decidir seguir els passos del seu pare i orientar el seu futur cap al món de la comunicació. Per la seva banda, Federico va intentar fer-se lloc en un altre àmbit laboral com és el de la Marina Mercant. Però no va ser això, en realitat, el que l'acabaria separant de la resta de família.

El company d'Ana Rosa no és gaire aficionat a parlar sobre la seva vida privada en públic. Mira de ser molt discret en aquest sentit. Tot i això, sí que va fer referència en una ocasió al seu germà.

Joaquín Prat i el seu germà
Federico posa al costat de Joaquín | INSTAGRAM

Durant la seva participació en el programa de Jesús Calleja ja deixava entreveure que la seva relació era força peculiar. «Tinc els meus germans, però ell és un noi especial», assegurava. Continuava dient que «al final tots triem un camí a la vida i aquests camins t'allunyen o et separen de qui estimes». D'aquesta manera Joaquín Prat revelava que Federico s'havia apartat de la seva gent. Això sí, mai no va voler explicar el que havia passat entre ells.