Primer pla de Joan Manuel Serrat amb un micròfon

Joan Manuel Serrat deixa la casa buida perquè té una nova il·lusió lluny de la dona

Joan Manuel Serrat es prepara per sortir del país

Joan Manuel Serrat n'és un dels cantants més emblemàtics i ha pres una decisió que marcarà la vida de tothom. Es retirarà dels escenaris, però abans s'acomiadarà dels seus seguidors actuant als millors escenaris del món. Actualment, es troba a Espanya perquè els seus darrers concerts han estat a Marbella, però té les maletes preparades.

Joan Manuel Serrat té una il·lusió: crear una gira única que passi a la història com un dels projectes professionals més destacats. Segons ha explicat, ell mateix s'encarrega de buscar l'ordre perfecte entre els temes que canta. També tria la il·luminació i qualsevol detall que consideri significatiu, tot i que confia plenament en el seu grup.

Joan Manuel està feliçment casat amb Candela Tiffón, una dona discreta que acostuma a ser a l'ombra. S'hauran de separar un temps perquè el cantant està a punt de viatjar a Veneçuela per fer un concert que promet ser històric. La gira s'anomena El Vicio de Cantari està rebent unes crítiques excel·lents, ha superat les expectatives de tothom.

Foto de Joan Manuel Serrat
Joan Manuel Serrat gaudeix de l'afecte dels seus companys. | GTRES

Joan Manuel haurà de deixar la seva casa buida el mes que ve perquè Caracas l'espera amb els braços oberts. Té fans repartits per tot el món i no vol deixar ningú sense l'oportunitat d'acomiadar-se'n, ha tingut aquesta generositat. Podria haver creat un únic espectacle, però ha pensat que el més just era cantar a ciutats diferents.

Candela Tiffón té motius més que suficients per estar orgullosa del seu marit, ja que ha creat escola dins de la indústria musical. Les noves generacions somien semblar-s'hi i les velles donarien el que fos per treballar en el mateix grup. Ha aconseguit un objectiu realment complicat: que ningú en parli malament, tots els seus companys l'admiren.

Joan Manuel Serrat descobreix què falta a la seva família

Joan Manuel és un mestre, qualsevol professional donaria el que fos per estar a prop seu, fins i tot els membres de la seva pròpia família. Luna, la seva neta preferida, ha provat sort al món de la música i està obtenint bons resultats, però no és un camí fàcil. Els seus detractors el comparen amb el seu avi i n'és impossible estar a l'altura, ni ella ni ningú, perquè és un geni.

Foto de Luna Serrat somrient
Luna Serrat compta amb el suport del seu avi, Joan Manuel Serrat. | GTRES

Serrat sap que la seva neta té molt de talent, només li cal una cosa: adonar-se que està completament preparada. La noia treballa d'actriu i influencer, però vol ser cantant i té capacitat per compondre. Necessita una petita empenta, no estar pressionada pels mitjans i descobrir que ella també és una estrella.

«L'única cosa que em falta és valor, res més. Em falta sentir-me segura amb això i tant de bo m'arrisqui, tant si surt bé o malament. Ja tinc els temes i les melodies per a un àlbum, però encara cal molta producció», explica Luna.

La neta de compositor ha optat per centrar-se en el món de la interpretació fins que tingui la valentia per fer el pas. «Ara estic al màxim amb el teatre i no crec que ho pugui fer tot alhora, però tant de bo ho hagués fet abans».

Joan Manuel Serrat compta amb el suport de la seva dona

Joan Manuel està tranquil perquè sap que compta amb el vistiplau de Candela, que comprèn perfectament la seva situació. Té il·lusió per acomiadar-se del seu públic amb magnificència, ni ell ni els seus seguidors es mereixen menys. És un mestre i necessita crear un espectacle que estigui a la seva altura.

Serrat viatjarà a Veneçuela, serà un dels seus darrers viatges perquè, a finals d'any, s'ha compromès a actuar a Barcelona. Serà el seu darrer concert i les entrades estan totes venudes des de fa molt de temps. És evident que no hi ha ningú com ell, ningú no seria capaç d'omplir els millors escenaris del món d'una manera tan repetitiva.