Fotomuntatge del rei Felip i la reina Letícia

Felip ja no pot amagar més la greu crisi que té amb Letícia

Letícia i Felip han patit moltes crisis matrimonials

La relació del rei Felip i la reina Letícia no sempre ha sigut de conte de fades, com pot semblar.

Per començar, la parella va haver de superar molts obstacles abans de passar per l'altar, incloent-hi la negativa de Joan Carles i Sofia, els pares de Felip.

A l'actual reina li va costar molt guanyar-se els seus sogres, i avui dia la relació amb ells continua deixant molt a desitjar. Procedent d'una família humil, periodista i divorciada, Letícia no encaixava a la imatge de futura reina que tenien els emèrits.

reina Letícia amb mascareta
Letícia té un caràcter bastant complicat | GTRES

Això, sense comptar el caràcter que té, que li ha jugat més d'una mala passada al llarg dels anys.

Tot i això, Letícia ha demostrat que exerceix aquest paper com ningú, a més d'afrontar la difícil tasca de criar la futura hereva al tron, la princesa Elionor.

Tal com revelava Pilar Eyre és el seu blog, els reis travessen una etapa molt bona com a parella, i se'ls nota. Tot i que, això sí, els ha costat molt arribar a aquest punt.

Imatge del rei Felip amb la reina Letícia.
Felip i Letícia viuen un bon moment com a parella | GTRES

«Quan creuen la porta de la casa, es prodiguen els gestos d'afecte, sobretot per part d'ell, que l'agafa al vol i la besa tendrament», assegura la periodista.

«Ella l'estima, és indubtable, però és més freda a l'hora d'expressar-ho. A ell, en canvi, se li nota molt, no ho pot dissimular».

Disset anys després de comprometre's, el rei Felip «segueix estant enamoradíssim de la seva dona», assegura la periodista. «Letícia coqueteja amb ell, i això el fascina».

«La nova Letícia, bregada en mil batalles, ha perdut candidesa i espontaneïtat, però ha guanyat distinció i eficàcia».

Imatge del rei Felip i la reina Letícia durant un acte
Felip i Letícia, més units que mai | GTRES

De fet, hi va haver un moment en què la reina «va arribar a sospitar que les notícies negatives sobre ella les filtrava la Casa del Rei per a desviar l'atenció del comportament anòmal de Joan Carles».

Just per això, ha intentat allunyar el seu sogre de la seva vida sigui com sigui. I ara que per fi «han dit adeu a l'ombra fosca de Joan Carles, no pot ser més feliç».

Felip i Letícia han superat crisis molt greus

Per fer-ho evident, «han retirat les fotos de l'emèrit de les estances privades, i l'expressió de la reina finalment és serena i natural».

«A l'univers de la Zarzuela ara brilla un sol astre!», evidenciava Eyre. «Bé, dos, Letícia i Felip, i ella està encantada, perquè li agrada agradar».

«Se sent segura en aquest paper. Ara ningú li posa pals a les rodes, i pot aplicar el seu estil als usos i maneres de la monarquia moderna».

Imatge dels reis a la cerimònia.
Felip i Letícia han superat moltes crisis | GTRES

Sens dubte, el fort caràcter que té l'ha ajudat a aconseguir tots els objectius que s'ha proposat i arribar on és. «Forta, dura, nerviosa, controladora i, a vegades, esquerpa», defineixen la monarca.

És més, això també hauria provocat que la parella hagi viscut molts moments de tensió i que fins i tot hagin estat a un pas del divorci.

En concret, haurien superat ni més ni menys que sis grans crisis que no van passar desapercebudes.

Començant per la del 2013, a Mallorca, quan la reina va deixar plantada la seva família política i va tornar a Madrid. Això, mentre el rei Felip es quedava amb les filles, Elionor i Sofia.

Felip, Letícia, Elionor i Sofia fa anys
Felip, Letícia, Elionor i Sofia a Mallorca | Europa Press

Uns rumors que es van anar augmentant gràcies als constants i sospitosos viatges que Letícia feia a Barcelona.

«Hi anava amb qualsevol excusa: un concert de rock, una visita mèdica, veure la seva germana... I aprofitava per reunir-se amb les amigues i fugir de l'ambient asfixiant de la Zarzuela».

Això, sense comptar que la monarca ja estava molt cremada pel tracte que rebia per part del seu sogre, Joan Carles, i de les seves cunyades, les infantes Elena i Cristina.

«No la tractava amb menyspreu, sinó amb indiferència. La ignorava, com tota la família», asseguren sobre l'emèrit.

Recentment, el principal punt de disputa de la parella serien els compromisos amb la institució, que han de complir rigorosament. Tot i això, a Letícia li costaria assimilar el nou rol a temps complet, cosa que molesta bastant el rei Felip, que està molt compromès amb el càrrec.