YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Felip i Letícia, obligats a acomiadar-se d'un dels seus homes més lleials

Inesperadament, el cap de protocol de Zarzuela ha dit 'adeu' a la Família Reial

Felip VI i la reina Letícia en l'acte commemoratiu del Dia del Cooperant
Els reis estan preparant un nou canvi a la casa reial | Cedida

Sembla que el 2021 comença amb canvis inesperats en l'organigrama de la Casa Reial. Un dels homes de més confiança del rei Felip VI i de la reina Letícia ha decidit deixar el seu lloc per a seguir amb la seva trajectòria laboral en un altre àmbit.

Una de les persones més lleials per als reis d'Espanya, Alfredo Martínez Serrano, qui fins ara ocupava la prefectura de protocol del Palau de la Zarzuela, abandona de sobte la seva posició i deixa aquesta vacant lliure.

Segons publica 'ABC', la intenció de Martínez és fer-se càrrec d'alguna ambaixada que quedi aviat vacant, però encara no s'ha confirmat si ja en té una adjudicada. Per aquest motiu ja ha de desocupar en els pròxims dies el seu lloc en la institució espanyola.

Alfredo Martínez abandona la Zarzuela per a treballar en l'Ambaixada

Segons apareix encara en la web de la Casa Reial, «Alfredo Martínez Serrano va néixer a Oviedo l'1 d'abril de 1971. L'any 1994 es va llicenciar en Dret cursant els seus estudis en les Universitats d'Oviedo i Pisa. Té un Màster en Dret a la Unió Europea per la Universitat Lliure de Brussel·les i ha realitzat el programa de gestió pública per al lideratge del IESE. Ha completat la seva formació a la Universitat de Califòrnia. 

Després del seu ingrés en la carrera diplomàtica, ha estat Cap de Servei en el Gabinet del ministre d'Afers exteriors i ha exercit la Segona Prefectura en les Ambaixades d'Espanya a l'Aràbia Saudita, Bulgària, El Salvador i Egipte».

Però aquesta no és la primera vegada que Alfredo renuncia a la Casa Reial, en concret és la segona ocasió en la qual l'advocat decideix marxar del Palau de la Zarzuela. De fet, ja va estar treballant allí entre 2007 i 2012 com a segon cap de protocol de la Casa de Sa Majestat el Rei, però poc després va prendre la decisió de cedir el seu lloc a un altre professional per a poder treballar en l'Ambaixada d'Egipte.

No obstant això, va tornar a la Casa Reial l'any 2014, quan Felip VI, ja proclamat Rei, va triar al seu equip i li va lliurar a ell la prefectura de protocol, un lloc en el qual ha complert sis anys i mig, substituint a Cándido Creis.

Casat i amb tres fills, Martínez busca ara continuar amb la seva carrera diplomàtica, i compta amb el total suport dels Reis, que es troben buscant un substitut.

Jaime Alfonsín pensant a jubilar-se

Però, segons apunten fonts pròximes als reis, encara sense confirmar, hi haurà un altre canvi en l'organigrama de la institució. Alguns mitjans, com 'Vanitatis', asseguren que Jaime Alfonsín, cap de la Casa del Rei, està pensant a jubilar-se.

Jaime Alfonsín Alfonso va néixer a Lugo a l'agost del 56, per la qual cosa actualment té 64 anys. És llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Madrid amb premi extraordinari. Advocat de l'Estat i professor a ICADE, va passar a l'empresa privada: primer a l'assessoria de Barclays i després a Uría & Menéndez.

Molts anys després, aquest mateix bufet seria l'encarregat de redactar els capítols matrimonials previs a les noces dels ara Reis. D'allí va passar directament a ocupar-se de la Secretaria del Príncep.

Jaime Alfonsín era el primer civil que arribava a Zarzuela. En aquell moment, qui exercia la màxima potestat era Fernando Almansa, cap de la Casa del Rei, al qual el cas Eva Sannum, ex-xicota noruega de l'actual rei Felip VI, li va costar el lloc.

Després d'aquest assumpte d'estat tan delicat, va caldre sacrificar caps i el d'Almansa va ser la principal. Alfonsín es va mantenir fidel a Felip VI i així ha estat durant tots aquests anys.


Comentaris

envia el comentari