Felip i Letícia celebren el seu setzè aniversari a casa

Els reis passaran el dia junts a Zarzuela

Els reis d'Espanya
Els Reis compleixen 16 anys de matrimoni | CatalunyaDiari

Avui, 22 de maig, se celebra el setzè aniversari del casament de Felip i Letícia, els actuals reis d'Espanya. Va ser l'any 2004 quan van contraure matrimoni a la catedral de l'Almudena (Madrid), en un dia històric marcat per una intensa pluja. 

En aquesta situació d'excepcionalitat eren moltes les especulacions sobre com celebrarien els reis aquest aniversari, ja que Madrid segueix a la fase 0 de la desescalada. Ara ja es coneixen els plans que duran a terme, i sembla que Felip i Letícia passaran el dia junts i confinats a la Zarzuela

Sense plans pel seu aniversari

Aquest any serà un dels únics que els monarques podran passar una vetllada junts a casa seva. És habitual que aquesta data coincideixi amb altres esdeveniments, com va passar el 2019, que va tenir lloc la XIII Legislatura al Congrés dels Diputats.

El 2018 la reina estava de viatge de cooperació a Haití i República Dominicana, per tant, tampoc van poder passar el dia junts. L'any 2017 també van haver d'acudir amb els reis emèrits al 40 aniversari de la Fundació Reina Sofia, i l'any anterior, el 2016, van presidir la final de la Copa del Rei de Futbol. El 2015 tampoc van poder celebrar-ho perquè van assistir a una jura de bandera de Guàrdies Reials a El Pardo, així doncs, sembla que el 22 de maig no és el dia de la sort dels reis. 

El que està clar és que aquest 2020 gaudiran d'aquesta data a casa i en la més estricta intimitat. És probable que aprofitin per sopar tots junts i celebrar-ho amb les seves filles, ja que demà no tenen 'escola virtual'.

Plans d'estiu cancel·lats

El que pot ser és que els reis ajornin la celebració d'aquesta data a l'estiu, quan ja hi hagi més llibertat per sortir de casa i puguin anar a sopar a algun restaurant. Un dels plans estiuencs de cada any per a la família reial és anar a Mallorca, on realitzen el seu tradicional posat al Palau de Marivent, davant de centenars de fotògrafs. 

Aquest any, però, això no podrà ser a causa del coronavirus, així que tots els plans dels monarques s'han truncat. Si els serveis de consol no són els únics, ja que la resta d'espanyols es troba en la mateixa situació. 


Comentaris

envia el comentari