Pla mitjà dels reis d'Espanya, Felip i Letízia, al claustre del monestir de Poblet, al costat de l'abat, Octavi Vilà

Felip i Letícia, trencats: mor en un infern i massa jove Javier Escobar

S'ha trobat sense vida el cos del gran relacions públiques en el món de la moda

Javier Escobar, el relacions públiques català amb més reputació del nostre país, ha mort als 66 anys. El passat dimecres 14 d'octubre, es va trobar el cos sense vida al seu pis de Barcelona. La vida d'Escobar va fer un gir de 180º passant de treballar amb estrelles de la moda fins a acabar en l'infern de les drogues i morir per una aturada cardíaca.

La mala vida d'Escobar

La carrera professional de Javier va començar l'any 1979 quan va conèixer a Giorgio Armani a Eivissa. Va ser llavors quan es va convertir en el primer model espanyol a trepitjar les passarel·les italianes. De Milà va passar a Nova York i es podria dir que va ser el precursor de la moda masculina deixant pas a altres espanyols com Andrés Velencoso o Jon Kortajarena.

Va crear la primera gran agència espanyola de relacions públiques i comunicació vinculada a la moda junt amb la seva parella, el model Egidio Ghezzi, sota el nom de Buque Studio. El nom de Javier Escobar va aconseguir una gran popularitat i no hi havia 'celebrity' que se li resistís. La mateixa reina Sofia va ser una de les cares que va presidir una de les seves desfilades.

Però va ser a mitjans dels anys noranta quan Escobar va decidir deixar la fama i Buque Studio va morir. Va començar llavors el seu descens als inferns pujat al tren de les drogues. Javier ja no era el mateix i els seus errors i caigudes van provocar que acceptés el seu problema i ingressés a Projecte Home a Mallorca gràcies als consells de la seva amiga Cristina Macaya. Deu anys de lluita van bastar per superar les addiccions, però per desgràcia, va recaure. Va ser una època d'anades i vingudes, l'any 2013 va refundar Buque Studio SL a l'avinguda de Pau Casals.

La seva relació amb la Família Reial

Si hi ha alguna cosa que destaca en la vida de Javier Escobar és la gran amistat amb els Borbons. Una estreta relació que va provocar que el rei Joan Carles, alertat pels seus problemes, decidís acompanyar-lo. A més, la reina Sofia mantenia el contacte amb ell, com també han fet Felip VI i Letícia.

Va ser precisament a Letícia a qui va obsequiar amb un regal molt especial. El dia del casament de Felip i Letícia, uns pètals del ram van caure a l'altar i Javier va aconseguir fer-se amb ells. En un altre moment, Escobar va demanar-li a l'actual rei, que escrivís en un paper en blanc el nom de la seva dona i, amb l'escut d'Astúries, el va emmarcar tot en plata i li va regalar a Letícia. Javier Escobar va rebre una trucada de la reina Letícia per agrair-li el detall confessant-li que havia estat el regal més bonic que havia rebut el dia del seu casament. Ara, amb la mort de Javier, la Família Reial està destrossada i diuen adéu a una gran figura de la moda espanyola.