Imatge de la Família Reial

La polèmica està servida: l'última de Felip i Letícia amb la seva filla

La Corona Espanyola necessita tornar a donar bona imatge

La monarquia espanyola no està passant pel seu millor moment. En els últims anys i després de nombrosos escàndols reials, la Casa Reial ha experimentat un declivi en la seva popularitat, que s'ha vist augmentat aquest 2020 amb la marxa de Joan Carles I de país.

Moltes han estat les intencions dels monarques d'intentar netejar la imatge, i ara, ha sortit a la llum un documental que intenta blanquejar la imatge de la Corona Espanyola, utilitzant com a protagonista a la Princesa d'Astúries. La setmana passada s'estrenava ' Leonor: el futuro de la monarquia renovada', un documental original d'Amazon', en col·laboració amb la revista 'Hola!'.

En la peça es repassen els 15 anys de vida de la princesa a través dels comentaris de diversos periodistes monàrquics d'Espanya. Nieves Herrero, Maria Eugenia Yagüe, Luis María Anson o Ana Rosa Quintana són només alguns dels que apareixen en aquest resum de la vida de la primogènita de Felip VI i Letícia. La infància d'Elionor ha estat molt diferent de la del seu pare, per aquest motiu, l'agenda pública de la seva filla gran està dosificada i ha tingut un progressiu contacte amb els mitjans.

Diversos periodistes han comentat la vida de la princesa

Tot i que des del principi va ser Felip VI qui va prendre la decisió de què les seves filles tinguessin una vida més íntima i privada, al llarg del programa es revelen quins són els hàbits de la Princesa d'Astúries, les seves passions o la seva vida en família. El documental també parla sobre l'estreta relació de les dues germanes, que, a més de família, són amigues i confidents.

La sintonia amb les seves àvies també s'esmenta en el reportatge. Elionor està molt unida a la seva àvia materna, Paloma Rocasolano. I és que han passat llargues temporades juntes. De fet, quan la princesa d'Astúries i la seva germana Sofia eren més petites i els seus pares estaven de viatge per complir els seus compromisos reals, ella era l'encarregada d'ocupar-se de l'educació de les nenes. Per la seva banda, la seva àvia paterna, Sofia, porta sempre una fotografia d'Elionor a la cartera, que ha ensenyat a tot el seu cercle més proper.

Es convertirà en Reina d'Espanya?

Si hi ha un tema que crida l'atenció al llarg del documental, és el futur en el tron de la Princesa d'Astúries. Sobre aquest tema, la periodista Ana Rosa Quintana reconeix que té dubtes. «Si segueixen les coses així ja veurem si Elionor arriba a regnar. Jo no apostaria el 100 per cent», comenta al documental la presentadora de 'Telecinco'.

La veritat és que el dubte d'Ana Rosa Quintana no és tan desgavellat. En els últims temps han sortit moltes informacions sobre la monarquia espanyola que no han fet més que potenciar el declivi d'aquesta institució espanyola, que té un futur inestable. Els viatges i les informacions que han sortit del seu avi patern, antic rei, no afavoreixen per a res l'arribada al tron de la Princesa d'Astúries i tampoc ho fan els continus escàndols dels seus cosins, Froilán i Victòria Frederica, qui estan cada dos per tres en tots els mitjans.

Ara bé, no tothom pensa així, sinó que Luis María Anson és més optimista. El periodista creu que hi ha hagut moments pitjors per a la monarquia espanyola i ha aconseguit sobreposar-se.

La veritat és que amb una Família Reial arrasada pels escàndols, en aquest documental dirigit per Raúl García i Daniel Flors, la Princesa d'Astúries apareix com l'única esperança per salvar el futur de la Corona espanyola. I qui sap si serà ella la que en uns anys aconsegueixi aquest rentatge de cara que tant necessita la imatge de la Corona espanyola.