El rei Felip VI seriós

Felip VI s'asseu amb el seu pare al funeral d'Elisabet II i revelen el motiu real

Felip VI ha complert amb el protocol sense posar impediments

Felip VI s'ha convertit en un dels grans protagonistes del funeral d'Elisabet II, però la veritat és que ningú no li pot retreure res. Els experts en la casa reial asseguren que ha complert les normes a la perfecció, no ha comès cap error. L'expectació era màxima, tots volien saber com es comportaria amb Joan Carles, però ha sabut mantenir-se al seu lloc.

Felip VI ha viatjat al Regne Unit per assistir a l'enterrament de la reina, un esdeveniment històric que ha causat un gran enrenou. Tant ell com la seva dona s'han quedat a l'ambaixada espanyola, però els pares s'han hagut de buscar un bon hotel. El periodista Jaume Peñafiel assegura que els reis emèrits han gaudit d'un allotjament que pot costar 18.000 € per nit.

El rei Felip sap que el seu pare no té bona imatge, ha protagonitzat diversos escàndols i el poble es nega a oblidar-ho tan de pressa. Certs mitjans asseguren que Joan Carles està preparant una disculpa pública, però el perdó no arriba i el seu fill s'impacienta. La reina Letícia, suposadament, s'ha posat ferma i ha exigit que el monarca se'n mantingui lluny.

Muntatge rei Joan Carles i rei Felip
Felip VI manté les distàncies amb el rei emèrit. | Catalunya Diari

No obstant això, el marit de Letícia s'ha saltat les normes per asseure's amb Joan Carles al funeral de la reina Elisabet II. Sap que era una foto buscada, per això no ha posat amb ell per a cap mitjà, simplement s'ha limitat a complir amb el protocol. La casa reial els ha ubicat al mateix espai i el rei s'ha adonat que el millor era complir les normes establertes.

Felip VI té clar com s'ha de comportar

Felip està cansat d'escoltar sempre el mateix, ja que els defensors de l'emèrit l'han situat al punt de mira. Joan Carles ha perdut pes a Espanya, però encara hi ha figures molt influents que continuen apostant per ell. Això ha convertit Letícia en el blanc fàcil, la reina té fama d'haver acabat amb la bona reputació del sogre.

El rei d'Espanya ha anteposat els seus principis i els del seu país, per això no ha armat cap enrenou a Londres. És conscient que tots els ulls estan clavats en ell i en la seva dona, de fet, ella està rebent massa crítiques. La reina no s'ha senyat quan ha entrat a la capella britànica i certs mitjans estan sent durs amb aquest atreviment.

Els reis d'Espanya amb els reis emèrits al funeral d'Elisabet II
Felip VI ha assistit al funeral d'Elisabet II. | LA 1

Elisabet II ha marxat amb magnificència, abans de morir va organitzar un enterrament multitudinari en què no hi havia espai per a la improvisació. Joan Carles I podria haver-se assegut al banc dels familiars, ja que era el seu cosí i estaven molt units, però ha hagut de buscar el seu seient a la zona de caps d'estat, per això ha estat al costat del fill.

Felip sap que la premsa estava desitjant veure'n el retrobament, per això ha estat extremadament discret. No coincidirà amb els seus pares a Londres perquè ells es queden en un hotel i ell a l'ambaixada, no li interessa res més. L'únic motiu pel qual s'ha acostat a l'emèrit té a veure amb les normes protocol·làries, ell ho volia evitar.

▶️ Vídeo del dia