Primer pla de l'actor Fernando Tejero amb el rostre seriós

Fernando Tejero es trenca en desvelar la seva malaltia

Fernando Tejero relata la crua realitat del patiment viscut fa anys

Fernando Tejero és un dels actors més coneguts del nostre país. L'hem vist en infinitat de pel·lícules i sèries, com a 'Aquí no hay quien viva', la ficció amb la qual va saltar a la fama fa 20 anys.

Un actor que s'ha caracteritzat pel seu bon fer cada vegada que s'encenia el pilot vermell d'enregistrament. Però a més del món televisiu, l'hem vist pujar moltes vegades a les taules d'un teatre, una de les seves grans passions.

Fernando Tejero somrient
Fernando Tejero ha parlat sense embuts de la depressió que va patir en el passat| GTRES

Així doncs, parlem d'un actor d'èxit i amb una carrera consolidada. Però, tot i això, a vegades la vida és més dura del que sembla i t'hi juga una mala passada sense voler-ho.

En el seu cas, la depressió que va patir l'actor andalús va marcar un punt d'inflexió a la seva vida. I gràcies a la seva força de voluntat i a l'ajuda psicològica avui pot explicar més orgullós que mai que ha deixat enrere aquesta malaltia.

Fernando Tejero explica el seu drama personal

En les darreres hores, Fernando Tejero s'ha obert en canal per parlar sobre com ha explicat que va patir una severa depressió. Un delicat episodi que va revelar fa temps en un programa amb Jesús Calleja i que l'ha continuat incidint cada vegada que ha tingut oportunitat.

En una entrevista concedida a '20 minutos', l'actor cordovès ha parlat llarg i estès sobre el bon moment professional que viu després d'uns anys de pujades i baixades. «He aconseguit sortir d'aquesta presó que és una depressió», ha estat el gran titular de Tejero.

Imatge de Fernando Tejero posatn a un photocall
Fernando Tejero va passar-ho molt malament a causa d'una forta depressió | Europa Press

El conegut actor explica com va poder sortir d'aquesta situació tan complicada gràcies a l'ajuda terapèutica. Però no només aquesta, sinó també gràcies als bons amics, l'esport i l'humor.

«Jo, que no havia fet esport mai, en vaig acabar enamorat», revela. Un trajecte que no ha estat senzill per a ell, ja que ha hagut d'enfrontar-se a diversos baixons dels quals va poder acabar sortint. «Vaig tenir dies en què em costava aixecar-me del llit, que era incapaç de sortir-ne», confessava.

El gran suport de Fernando Tejero per sortir de la depressió

A més d'acudir als professionals de la psicologia, Tejero ha buscat refugi als seus amics. Això sí, encara li queda una espineta clavada a l'hora d'afrontar la depressió que va patir. «M'hauria agradat tenir més confiança amb la meva família a l'hora d'abordar-lo», confessava.

Imatge de Fernando Tejero mirant a càmera i somrient
Fernando Tejero s'obre en canal per parlar de la seva malaltia | GTRES

Tejero confessa que li va costar admetre el que vivia, però finalment va decidir demanar ajuda. «La primera vegada que vaig anar al psiquiatre em preguntava si estava boig o què pensaria la gent de mi», explica l'actor.

Alhora, relata que li ha costat massa desvelar que s'ha medicat, però creu que és la seva obligació dir-ho. «És fonamental per ajudar la gent que ho necessita», incideix.

Un testimoni que vol que serveixi com a altaveu per eliminar estereotips i donar visibilitat a la salut mental. «Ningú està fora de perill», ha avisat.

Posa el focus a la salut mental

Així mateix, Fernando Tejero no ha desaprofitat l'ocasió per posar el focus en la importància de les malalties mentals. I és que les considera una «epidèmia silenciosa» que cada vegada està assolint cotes més grans entre la població espanyola. «Jo he passat per una depressió molt gran i afortunadament em puc pagar un psicòleg», revela l'actor.

Malgrat tot, Tejero demana una atenció més gran a la salut pública perquè molta gent jove amb sous baixos, també puguin tenir aquesta ajuda. «No ens adonem, però les xifres de persones que se suïciden són molt altes», ha sentenciat.