Fernando Tejero en el plató de 'Viva la vida' de Telecinco

Fernando Tejero perd la seva batalla judicial contra Hisenda

L'Audiència Nacional ha desestimat el recurs que l'actor havia interposat contra una sentència que l'obliga a pagar 150.000 euros a l'Agència Tributària

L'actor Fernando Tejero ha perdut la seva batalla judicial amb l'Agència Tributària després de ser investigat durant anys per la creació de la societat Lázaro Producciones, mitjançant la qual gestionava els seus ingressos. Hisenda va començar la seva investigació contra l'intèrpret l'any 2010, quan va instar l'actor cordovès a presentar els comptes de la seva empresa.

Com fan molts altres artistes, Tejero havia creat una societat per fer el pagament dels seus impostos a través d'ella, un criteri amb què Hisenda no està d'acord. L'Agència Tributària va multar l'actor amb 150.000 euros, que aquest no va acceptar, recorrent les sentències en contra seva.

Hisenda va iniciar la seva investigació contra Fernando Tejero el juny de 2010, posant el focus d'atenció en l'impost de societats de la seva empresa Lázaro Producciones els exercicis 2005, 2006 i 2007. L'últim exercici presentat davant el Registre d'Hisenda en 2012 va presentar pèrdues, cosa que havia succeït en anys anteriors. La societat mercantil de l'artista va deixar de tenir activitat el 2013.

Sentència del passat 13 de març

Segons avança el portal Vanitatis, s'han posat en contacte amb Fernando Tejero, però aquest ha negat tals informes. L'actor assegura que «això és molt antic, ja es va resoldre». Tot i això, el digital ha publicat la sentència que condemna a l'actor per les seves presumptes irregularitats fiscals.

En la sentència, amb data de 13 de març de 2020, es llegeix: «La Sala del Contenciós-Administratiu, de l'Audiència Nacional, Secció Segona, ha decidit: desestimar el recurs contenciós-administratiu interposat per Lázaro Producciones SL [.. .]. Segon: condemnar a la part recurrent al pagament de les costes processals».

Lázaro Producciones: l'empresa de Fernando Tejero

L'empresa de Fernando Tejero —Lázaro Producciones SL— es dedica a activitats recreatives i d'entreteniment, sense empleats, que va facturar més de 16.000 euros en 2011, una xifra molt inferior als 113.000 euros de 2010. Des de 2012, l'actor no ha presentat comptes a través d'aquesta societat.

El popular Fermín de 'La que se avecina' sempre ha considerat que ha estat investigat per l'Agència Tributària a causa de la seva ideologia política. «Estic convençut, estic completament convençut que van anar a rebentar més del que m'han rebentat», va declarar al plató d'Espejo Público, on també va criticar el ministre del PP, Cristóbal Montoro. Tejero, que té un pis al popular Barri de les Lletres de Madrid, es relaciona habitualment amb personalitats del cinema vinculades a la política, un fet que l'actor creu que ha motivat la multa d'Hisenda.

Una empresa per pagar menys impostos

L'abril de 2018, l'Audiència Nacional va rebutjar els recursos a la sentència de 2016 presentats per Fernando Tejero, concloent que la seva empresa es va utilitzar per pagar menys impostos entre 2005 i 2007. Tot i el revés judicial, l'actor va presentar un nou recurs a la sentència.

El passat 13 de març, la Sala del Contenciós-Administratiu de l'Audiència Nacional va determinar que l'actor no va pagar el que devia, desestimant d'aquesta manera el recurs i obligant la part demandant a pagar les costes processals.