Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fidel Albiac

Fidel Albiac entén (per fi) per què volen ficar Rociíto a la presó

La dona de Fidel Albiac podria estar un temps a la presó si s'arriba a demostrar que ha comès dos delictes

En aquest darrer any, Fidel Albiac s'ha convertit en una de les cares més perseguides pels mitjans. Per descomptat, l'impacte que va tenir la primera docu-sèrie de la seva dona, Rocío, contar la verdad para seguir viva, va provocar que passés de tenir una vida força discreta a tenir tot el contrari.

Així mateix, actualment el matrimoni continua estant al punt de mira per les constants declaracions que està donant Rociíto en contra dels seus familiars més mediàtics. De fet, fa unes setmanes, va generar força enrenou en assegurar que el mateix Ortega Cano havia donat «mala vida» a la seva mare, Rocío Jurado.

Evidentment, aquest testimoni no hauria agradat gens al protagonista afectat, l'extorero, i el seu voltant. Per això, la seva filla, Gloria Camila, va decidir emprendre accions legals contra la seva germana. D'aquesta manera, ha interposat una querella criminal a Rociíto per falsificar un document de 'La Jurado' al documental.

Això sí, ara, s'ha descobert que la dona de Fidel Albiac podria anar a la presó si es prova que és cert del qual se l'acusa.

Primer pla de Fidel Albiac
Fidel Albiac descobreix que la seva dona està acusada de cometre, presumptament, dos delictes | GTRES

Fidel Albiac, testimoni que han sortit a la llum diverses proves en contra de la seva dona

Fa uns dies, Fidel Albiac va ser testimoni que va sortir la notícia que la seva cunyada, Gloria Camila, havia denunciat la seva pròpia germana per falsificar, suposadament, un document de Rocío Jurado. Tot i això, el que molt pocs coneixien és que aquest conflicte legal va començar ja fa uns quants mesos.

En concret, va començar quan la filla de l'extorero va iniciar un procediment al jutjat. Allà va exigir legalment tant a Rociíto com a Mediaseti La Fábrica de la Tele conèixer qualsevol document privat de la seva mare amb l'objectiu d'evitar que sortís a la llum, a la docu-sèrie.

Davant d'aquesta petició, les tres parts van negar l'existència de cap document. Però, tot i això, en el moment de l'emissió del documental, la filla de 'La Jurado' va aportar un altre escrit que no se li havia demanat per gravar la seva sèrie.

Per aquesta raó, l'advocat de l'extorero, Enrique Trebolle, ha argumentat que aquest fet estava «fora del que s'ha ordenat processalment». Això sí, segons va informar La Vanguardia, tant el vidu de la cantant com el lletrat compten amb una còpia del document.

Tot i això, lluny d'acabar amb la polèmica, tots dos van decidir comprovar la veracitat de l'escrit en qüestió, per la qual cosa van recórrer a una experta en cal·ligrafia. Tal com asseguren des d'esRadio, «Trebolle, que ja coneixia el text, va a un pèrit cal·ligràfic de Saragossa».

«De les més veteranes, 25 anys a l'ofici a tots els jutjats d'Espanya, acreditadíssima», explicava el seu presentador, Federico Jiménez Losantos. «Trebolle no vol anar en fals, i aquesta senyora explica que és la primera vegada en 5 anys de carrera que ha pogut contrastar un document probablement falsificat amb vint incogitadament originals més», ha afegit.

Segons l'informe cal·ligràfic, la lletra que es pot llegir al document «no correspon alguna» amb la de Rocío Jurado. «Es reputa com una falsificació o imitació de la lletra de Doña Rocío Jurado, en una carta manuscrita, que data de l'any 1962, quan Rocío Jurado tenia 18 anys. D'aquí la querella criminal per falsedat», deia Trebolle.

Primer pla lateral de Rocío Carrasco plorant a Telecinco
La dona de Fidel Albiac, a l'ull de l'huracà després de ser acusada de cometre, suposadament, dos delictes | Telecinco

Les penes a les quals s'enfrontaria Rocío Carrasco

Tanmateix, si, finalment, aquesta acusació acaba sent provada per un jutge, la dona de Fidel Albiac s'hauria d'enfrontar a dos delictes. El primer per falsificació documental i, el segon, per estafa processal. Dues infraccions que, segons regeix la nostra Llei, estarien penades entre 6 mesos i 3 anys de presó.

Fins i tot també a una multa de 6 a 12 mesos respecte a la falsificació de documents. Depenent de la gravetat de l'assumpte, evidentment, les penes podrien variar. Però, en el cas de la filla de Rocío Jurado, la pena seria d'1 a 6 anys de presó, a més d'una multa de 6 a 12 mesos.