Imatge de Carmen Sevilla de jove.

El fill de Carmen Sevilla descobreix que la seva mare li ha tret part de l'herència

Carmen Sevilla ha donat una mica de la seva herència a una bona causa

Carmen Sevilla és una de les grans estrelles encara viva del cinema de la dècada de 1950 del nostre país. La sevillana compta amb prop de 47 pel·lícules en què va tenir tant papers protagonistes com papers importants secundaris.

Tot i això, des del 2009 l'estat de salut de l'actriu s'ha tornat molt delicat. Aquest any va ser diagnosticada d'alzheimer i, des de llavors, ha patit cada vegada més les conseqüències de la malaltia. Carmen Sevilla va portar una vida totalment normal fins que la malaltia es va començar a accentuar més el 2012. En aquell moment, la cantant va haver de fer una aturada perquè estava començant a notar greus problemes.

Tanmateix, no va ser fins al 2015 quan el seu estat de salut va empitjorar. Va ser llavors quan la seva família i ella van prendre la decisió d'ingressar-la a una residència a Aravaca, Madrid, on continua avui dia. Allà, rep les cures adequades que necessita amb 92 anys.

Carmen Sevilla: una gran devota

Carmen és una de les dones considerades més guapes del nostre país. A més de la seva bellesa, sempre ha estat una gran devota i religiosa. De fet, l'artista sent una gran devoció per la Mare de Déu del Pilar. De fet, Carmen Sevilla va donar les seves joies a la Verge. D'aquesta manera, els seus béns s'incorporarien al seu joier, convertit ara en museu que es pot visitar.

Domingo Buesa, catedràtic d'Història i president de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Luis, va ser testimoni d'aquest fet. Es va tractar d'un regal increïble i honorable que la ciutat de Saragossa sempre recordarà. Buesa va poder acompanyar l'actriu fins a la sagristia de la Mare de Déu, «l'espai on es fan aquestes donacions que continuen la tradició centenària».

«La seva porta està oberta, com fa segles, a tots aquells que volen col·locar als peus de la Verge algun objecte. Cosa que compartiran dins aquesta profunda devoció "pilarista", que s'ha mantingut viva al llarg de dos mil anys», assegura.

Quan l'andalusa tenia 22 anys va contreure matrimoni amb el compositor Augusto Algueró. Va ser ell qui va crear les peces musicals de les pel·lícules més famoses d'aquest país. La boda va tenir lloc el 23 de febrer de 1961 i la premsa es va fer ressò d'aquest esdeveniment com «la boda del segle». Aquell dia, l'artista va lluir un vestit del dissenyador de Terol Pertegaz i 300 convidats van assistir a l'espectacular banquet. D'aquell matrimoni, la parella van tenir Agusto Algueró Jr., l'únic fill de tots dos i és ell mateix qui s'està fent càrrec de la situació complicada de la seva mare.

Fa poc, trencava el silenci sobre l'estat de la sevillana. «Ja saps que el seu estat és molt complicat, però està estable dins la situació. L'únic que importa és que està molt cuidada i atesa per grans professionals que estan amb ella en tot moment», deia.

Carmen Sevilla somrient
Carmen Sevilla radiant a Madrid l'any 2010. | GTRES

Carmen Sevilla va treballar i es va posar al capdavant de nombrosos projectes televisius, com ara Cine de barrio i Telecupón. Per això, la seva fama i els seus guanys han crescut tant. Ara, malauradament, l'actriu gairebé no es pot reconèixer. Augusto ho està encaixant de la millor manera possible, encara que segons ha explicat per a la revista Diez Minutos, és complicat. «Té gairebé 92 anys, els fa a l'octubre. La seva vida actual és molt reduïda i està atesa en tot moment per professionals sanitaris», relatava amb afecció.