Primer pla de Carmen Sevilla somrient molt feliç

El fill de Carmen Sevilla ja no pot amagar més el secret de la seva mare

Carmen Sevilla fa uns quants anys que està malalta en una residència

L'estat de salut de Carmen Sevilla és molt delicat. L'actriu i presentadora, de 91 anys, pateix alzheimer des del 2011, fet que va provocar que la seva família optés per ingressar-la en una residència l'any 2014. Des d'aleshores viu en aquest centre d'Aravaca, on està molt cuidada i rep l'afecte dels treballadors.

El seu fill, Augusto Algueró, mai ha amagat l'estat de la seva mare. «Ja no coneix ningú. Tampoc es coneix a ella mateixa», revelava fa un parell d'anys a la revista 'Semana'.

Així, la malaltia s'havia cobrat tots els records i les vivències de l'actriu. Per això, Augusto desitja que els seus últims anys de vida siguin tan tranquils com sigui possible i per aquest motiu només la visiten ell i el seu íntim amic Moncho Ferrer.

Aquest darrer sempre ha estat molt unit a l'artista, ja que mai ha fallat a la cita setmanal amb ella. De fet, té el costum de regalar cada 16 d'octubre, pel seu aniversari, un ram de flors.

La informació que faciliten sobre la que havia estat presentadora del 'Telecupón' és mínima, puix que intenten portar la malaltia amb molta discreció. En qualsevol cas, el seu fill advertia que «està bé de salut, però suposa trobar-se en una fase severa de l'alzheimer».

Carmen Sevilla somrient
Carmen Sevilla viu en una residència des del 2014 | GTRES

Explicava que estava en bon estat, «amb un ritme cardiovascular perfecte, una circulació sanguínia bona». Feia tot el possible per cuidar-se, ja que «no fumava» i es preocupava força per l'alimentació.

Afirmava que a la residència havia trobat el lloc ideal per passar els darrers anys gràcies al fet que estava molt més cuidada que si ho fessin els seus. Són freqüents les visites al centre d'Aravaca, i quan no té l'oportunitat d'anar-hi s'interessa a través del telèfon.

El fill de Carmen Sevilla assenyalava a la publicació que la pandèmia també els va condicionar molt. «Amb la Covid tot és més difícil. La residència s'ha blindat i les visites són molt reduïdes i en condicions excepcionals», va dir.

Com és lògic, per als familiars del malalt la situació tampoc és agradable. No va ser gens senzill comprovar com la seva mare anava perdent la memòria. «Ara em trobo bé, després de tants anys un ja es fa a la idea de la situació», apuntava.

Explicava que «ja ha passat temps d'aquesta fase en què veies que s'apreciava el deteriorament cognitiu i que anava perdent facultats». Segons la seva opinió, «això era molt dur», però amb el temps «el teu cap ho acaba acceptant».

Imatge de Carmen Sevilla abraçant al seu fill Augusto Algueró Jr.
El seu fill Augusto acudeix amb freqüència a visitar Carmen | Cedida

Sap que l'artista està en mans de professionals, que la cuiden com si fos de la seva família. A la residència no li falta res i rep les visites de les dues persones més importants que tenia.

▶️ Conmoción en España al confirmarse la muerte de Gracia Montes

Carmen Sevilla es va acomiadar del públic el 2010

Carmen Sevilla va començar a despuntar al món del cinema a una edat molt primerenca. De fet va ser una de les primeres actrius espanyoles a travessar l'Atlàntic per treballar a Hollywood. Així que, és possible que alguns recordin encara les seves pel·lícules.

Però la popularitat de veritat la va assolir a la dècada dels 90 amb l'aparició de les cadenes privades. Telecinco va confiar en ella la presentació del 'Telecupón', convertint-la en tota una estrella de la televisió. Després d'un temps apartada del mig tornava a irrompre amb força.

Les seves distraccions, els seus acudits i els seus comentaris amb la seva gràcia natural andalusa no passaven desapercebuts. L'any 2010, després d'una llarga carrera com a artista s'acomiadava del públic. En concret, la presentació de Cine de Barrio va ser el seu darrer treball.

Per tant, Carmen Sevilla fa més de deu anys que està retirada. I és que, malauradament, l'alzheimer va aconseguir avançar la seva marxa.