Rafael Ruiz

Rafael, de 'Los del Río', té un fill secret de 33 anys amb una discapacitat

Rafael, de 'Los del Río', ha pres una decisió

Rafael Ruiz, un dels dos membres de 'Los del Río', té un fill secret de 33 anys fruit d'una relació extramatrimonial. El cantant, que el va reconèixer l'any 2019, ha pres una decisió inesperada amb ell després de diversos anys donant-li l'esquena.

La mare del noi és la Jaqueline Rodríguez, una admiradora que va conèixer al final d'un concert a Veneçuela. L'intèrpret de La Macarena no va negar mai la seva paternitat, encara que el tracte amb el seu petit, Leonardo, ha estat molt variable.

Durant un temps, en Rafael Ruiz se'n va preocupar, però la interposició de la demanda va provocar que hi hagués un distanciament amb el jove i la seva progenitora. Li va molestar molt que es judicialitzés l'assumpte i que transcendís als mitjans de comunicació.

Rafael Ruiz i Antonio Romero
Rafael Ruiz ha estat centrat durant molts anys en Los del Río | EUROPA PRESS

En Leonardo, que té una discapacitat visual del 70%, no ha sabut gaire del cantant de Los del Río des del 2017. En aquest període amb prou feines hi va haver relació, com recull ABC. No obstant això, la situació ha fet un gir radical les últimes setmanes.

En Rafael Ruiz i la seva nova paternitat

Després d'uns quants anys de tensions, l'andalús ha accedit a les pretensions d'en Leonardo. De tant en tant es comunica amb ell i rep l'atenció que necessita. Aquest mitjà assenyala que amb regularitat li envia algun missatge de text o fa una trucada per interessar-se per la seva situació.

Una persona propera al noi assegura que «ha entès que el seu fill el necessita, que per a ell és important tenir una mica d'afecte. Els diners només són diners», afirmen.

Rafael Ruiz i Antonio Romero
Rafael Ruiz amb el seu company de Los del Río | EUROPA PRESS

També s'ha volgut pronunciar l'advocat de Leonardo, Fernando Osuna, un lletrat especialitzat a defensar els fills il·legítims de famosos. Valora de manera positiva el canvi adoptat pel cantant en els darrers temps.

«En Rafael ha demostrat ser intel·ligent i té una actitud exemplar amb el seu fill en aquests moments. La feina de comunicació, d'entendre, que hem fet els advocats de les parts s'ha traslladat als protagonistes», explica. Segons ell, en aquests moments «hi ha molt bona disposició».

El jove està satisfet després d'aquests avenços. Sap que el seu pare ja no el rebutja i que hi pot comptar per a tot allò que necessiti. Està encantat amb l'apropament després de tant de temps sentint-se desplaçat pel sevillà.

El lletrat explica que hi va haver un punt d'inflexió en aquest tipus de causes arran de la trucada que va fer Carlos Baute al seu fill secret. En aquell moment va creure que el més oportú era posar fi als procediments legals i assumir la paternitat.

Assenyala que en aquesta ocasió «també he aplicat la mateixa tècnica i els resultats són molt positius. Tant de bo totes les causes es poguessin resoldre de la mateixa manera», afirma a ABC.

En Rafael Ruiz ha propiciat un acostament

En Rafael, el membre de Los del Río dels cabells foscos, té el seu fill molt a prop seu. Fa gairebé 20 anys, la Jaqueline i el noi van decidir mudar-se a Sevilla. A partir d'aquí, el cantant va acceptar passar-li una pensió de 1.000 euros mensuals en concepte de manutenció.

No obstant això, va deixar d'abonar aquesta quantitat una vegada va aconseguir la majoria d'edat. Va entendre aleshores que el jove podia incorporar-se al mercat laboral i no en va voler saber res més.

Imatge del duet 'Los del Río' durant el funeral de Mercedes Domecq
Los del Río | GTRES

En qualsevol cas, des de l'entorn d'en Leonardo sempre han insistit que els diners no eren importants. El que buscava era «només afecte» i sembla que ara l'ha trobat.

Rafael s'hi ha acostat i això ja suposa molt per al seu fill secret. Espera que a partir d'ara li dediqui més temps.