Ana María Aldón

La filla d'Ana María Aldón confessa què van fer amb el cos quan va deixar de respirar

Ana María s'assabenta de tots els detalls

Ana María Aldón s'ha quedat sense paraules després que la seva filla confessés públicament què han fet amb el cos d'una de les dones més importants del planeta.

No hi ha cap dubte que Gema Aldón ja ha esdevingut tot un personatge de la premsa social del nostre país. Des que va decidir trencar el seu silenci en la seva polèmica entrevista al Deluxe, ha optat per no callar més. 

Ara, i gràcies als seus coneixements en tanatopràxia, la filla d'Ana María Aldón s'ha convertit en una de les expertes més recurrents de Mediaset España.

Ana María Aldón està molt orgullosa de la seva filla

Ana María Aldón no pot estar més contenta amb la seva filla després de veure com ha arribat de lluny. Qui li havia de dir a la mare de Gemma que la seva filla es convertiria en tota una experta en tanatopràxia?

Aquest dissabte, 17 de setembre, el programa Socialité va decidir comptar amb l'opinió de Gema en un dels temes de més actualitat: després de la mort d'Elisabet II no es parla de res més. Per això, aquest programa ha volgut conèixer tot el procediment que s'ha dut a terme per mantenir el cos de la reina Elisabet II en perfectes condicions durant la seva gira pel Regne Unit.

Muntatge d'Ana María Aldón i la seva filla Gema
La filla d'Ana María Aldón n'explica tots els detalls. | Catalunya Diari

«Quan la persona mor, els primers procediments que es fan a un cos són la desinfecció i el rentat. Un cop tenim aquest procés acabat, podem començar amb l'embalsamament». Tot seguit, la filla d'Ana María Aldón ha volgut explicar el concepte d'embalsamar i el tractament que cal seguir perquè les restes mortals d'una persona es mantinguin intactes. «Embalsamar significa treure els líquids naturals del cos, com ara la sang, i reemplaçar-los per líquids conservants. Aleshores, la reina ja està embalsamada i romandrà intacta durant tots els dies del seu recorregut».

A més, Gema també ha explicat els motius pels quals la casa reial britànica ha embalsamat les restes mortals del monarca després de la seva mort. «Un dels motius és que la família hagi pres aquesta decisió per poder recordar-la i veure-la sempre. També, pot ser pel fet que ha de recórrer diversos quilòmetres i el cos, passades unes hores, comença amb el procés de descomposició».

Tal com s'ha apuntat en aquest programa de Telecinco, en el cas de la reina «és evident que cal utilitzar aquesta tècnica», ja que, durant 15 dies, «el seu cos ha estat recorrent el país fins a ser enterrada dilluns 19 de setembre».

Elisabet II
El cos de la reina Elisabet II podria durar molts anys intacte. | EUROPA PRESS

No obstant això, gràcies a aquest tractament, el cadàver d'Elisabet II es mantindrà intacte durant molt de temps. «Pot aguantar fins a 5 anys perfectament. Si té un embalsamament complet, pot romandre perfecte, crec que per sempre», ha assegurat la filla d'Ana María Aldón.

Segons la televisiva, molt probablement aquest procediment s'hagi dut a terme el mateix dia de la mort de la monarca i sense sortir del castell de Balmoral. «Com a mínim es necessiten dues persones, ja que per girar el cos i per rentar-lo calen, almenys, dues persones». A més, la primogènita d'Ana María Aldón ha assegurat que l'embalsamament no és un tractament molt comú en la població, ja que el cost sol ser-ne molt elevat.

«Això varia molt depenent al tanatori on vagis, però un enterrament sense embalsamament, només amb la tanatoestètica bàsica i poca cosa més, pot costar uns 2.000 € o 3.000 €. Si afegeixes aquest tractament, la quantitat es pot arribar a triplicar. És molt car perquè, a banda que s'utilitzen molts productes, també cal tenir en compte el temps que costa fer-ho, perquè un embalsamament tarda unes tres o quatre hores», ha explicat la filla d'Ana María Aldón.

▶️ Vídeo del dia