Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'actor Antonio Banderas posant amb la seva filla, Stella del Carmen Banderas.

La filla d'Antonio Banderas explica com va 'reconnectar' amb Espanya

La filla de l'actor i Melanie Griffith debuta com a columnista amb un article en què rememora els seus primers anys a Andalusia

L'actor Antonio Banderas posant amb la seva filla, Stella del Carmen Banderas.
Stella del Carmen ha confessat com va 'reconnectar' amb les seves arrels espanyoles | EFE

Sembla que va ser ahir quan vèiem a Stella del Carmen Banderas exercint de figurant en la primera pel·lícula del seu pare, Antonio Banderas, 'Locos de Alabama', que va protagonitzar una excèntrica Melanie Griffith el 1999. No obstant això, els anys passen, i ara, la filla d'Antonio Banderas i Melanie Griffith té clar que vol donar els seus primers passos com a escriptora.

La revista  Vanity Fair  en la seva edició espanyola, ha donat l'oportunitat a la jove de 23 anys d'escriure la seva primera columna que versa sobre créixer en una família  bilingüe.

Stella sent «culpa i vergonya» per no dedicar-li més temps a les seves arrels espanyoles

El confinament ha suposat per a molts un moment de reflexió. Així és com ho ha viscut Stella Banderas,  que s'ha promès a si mateixa, recuperar les seves arrels espanyoles.

La filla de l'actor malagueny  va ser criada sobretot als Estats Units, enmig de dues cultures diferents. Parlar dos idiomes diferents suposa «una font d'ansietat, culpa i vergonya» pel poc temps que li dedicava a l'espanyol- així ho ha explicat la jove en un article escrit per ella mateixa.

La filla del guanyador del Goya per la pel·lícula 'Dolor y Gloria' comença parlant de l'origen del seu segon nom, en honor a la Mare de Déu del Carme.

«El meu pare m'ho va posar com a símbol del seu gran amor per la seva ciutat natal[Màlaga]i per la meva àvia, que era una gran devota d'aquesta verge», explica sobre alguna cosa que li permet portar per sempre amb si a tot arreu el seu vincle amb Espanya. «El meu nom defineix la meva ascendència i la meva connexió com a dona espanyola».

Des de nena, Stella del Carmen va viure entre dues cultures molt diferents, donat el tràfec de viatges del seu progenitor a causa de la seva intensa carrera com a actor. La néta de l'actriu Tippi Hedren passava llargues estades a Hollywood i viatjava esporàdicament al costat de Banderas  a Andalusia, cosa que li va fer perdre les seves arrels espanyoles.

«No passar el suficient temps a Espanya implicava que no estava desenvolupant el mateix nivell de competència en castellà que el que tinc amb l'anglès. I en els anys en què gairebé van cessar els viatges familiars al sud de país, la meva connexió amb aquesta part de mi mateixa va començar a esvair-se», relata.

Tanmateix, la seva tristesa va acabar quan fa uns anys va entrar en una perfumeria  i gràcies a l'aroma d'un perfum li va recordar a «una església vagament il·luminada per espelmes, cera, pètals de rosa disseminats, fum, Màlaga, Setmana Santa. Va ser com si tots els records de la infància de Setmana Santa s'haguessin condensat i destil·lat en una preciosa ampolleta».

«Em sento increïblement orgullosa dels meus orígens»

Al llarg del text, Stella  afirma que Antonio Banderas és fonamental a l'hora de mantenir aquest vincle amb les seves arrels espanyoles. «Quan decideixo fer una truita de patates en la meva casa de Los Angeles o quan utilitzco Facetime amb el meu pare i puc veure un trosset de Marbella de fons de pantalla del meu mòbil. Recordo passejar pels carrers nocturns de Màlaga  al costat la meva tia, la xocolata amb xurros i els sopars de tres hores», expressa orgullosa.

Stella del Carmen tanca la seva primera columna a la llorejada revista 'Vanity Fair' reafirmant l'orgull que sent pels seus orígens espanyols: «Els espanyols són forts i profundament apassionats. Parlen amb el cor i estimen intensament. Valoren a la seva família per sobre de tot i saben riure de qualsevol cosa. Em sento increïblement orgullosa dels meus orígens», recalca.

La seva incursió en el món de les columnes permet conèixer una mica més a la filla de Banderas, qui és poc amiga de protagonismes i no busca el focus mediàtic. En la passada edició dels Oscars, la jove va acompanyar al seu pare i la nòvia d'aquest, Nicole Kimpel, en la qual l'actor andalús estava nominat a Millor actor per 'Dolor y gloria'.

En els Oscars, Stella  va fer gala de la seva discreció i d'una maduresa que ha tornat a demostrar en la seva incursió com a columnista.