Primer pla d'Álex Casademunt, seriós.

La filla d'Àlex Casademunt, sense paraules en saber l'última notícia del seu pare

Àlex Casademunt va ser recordat pels seus companys al 'Sálvame Mediafest'

Després d'un any de la mort d'Àlex Casademunt, la seva desaparició continua causant tristesa a tothom. I és que el 2 de març es coneixia que el cantant havia perdut la vida en un accident de trànsit amb 39 anys.

Dos dies després, a la televisió, es van transmetre unes fortes imatges del tanatori. S'hi van veure la majoria dels seus companys d'Operación Triunfo plorant la seva pèrdua i donant suport els éssers estimats del seu amic.

Sens dubte, una mort inesperada que va causar una veritable commoció en el món de la música i entre els seus familiars més propers. Ara, poc més d'un any després, se l'ha recordat en un famós esdeveniment, celebrat a Telecinco.

El programa Sálvame, que organitzava la nit de dimecres 29 de juny el seu segon concert del Mediafest, no dubtava a homenatjar el cantant català. I és que la relació entre aquest espai i l'Àlex Casademunt era molt estreta.

Tant l'exconcursant d'OT com la seva família eren fans del format. Per això diverses vegades Àlex Casademunt va oferir-los entrevistes sense cap mena de problema amb el seu particular somriure i empatia.

Per aquesta raó, Sálvame ha decidit homenatjar la seva memòria incloent al repertori del concert una actuació del seu grup musical, Fórmula Abierta, amb el col·laborador Víctor Sandoval.

Àlex Casademunt de molt jove
'Sálvame' ha volgut retre homenatge a Àlex Casademunt. | GTRES
 

Àlex Casademunt, molt present a la gala del Sálvame Mediafest

La mort d'Àlex Casademunt continua molt present. Sobretot, al cercle d'amics en què s'inclou aquest programa de Telecinco. Fins i tot tenia una molt bona relació d'amistat amb la tertuliana Marta López, que també va assistir al seu tanatori.

Ara, s'ha recordat la seva figura al Sálvame Mediafest. I és que l'espai convidava Fórmula Abierta, el grup musical en què era integrant Casademunt, per actuar de la mà de Víctor Sandoval.

L'abans quartet continua compost per Geno Machado, Javián Antón i Mireia Montávez. Després d'anys d'anades i vingudes, l'any passat el grup tornava a unir-se i tornava als escenaris amb més força que mai.

Per descomptat, la nit prometia que fos tot un èxit, però ningú no s'esperava que estaria carregada d'emoció. Uns moments abans de començar l'actuació musical, Adela González, la presentadora de la gala, es va acostar a la zona on eren.

La mateixa periodista va anunciar que aquesta actuació seria una mena d'homenatge a Àlex Casademunt, ja que la seva banda interpretaria la seva cançó més famosa, Te quiero más.

Imatge d'Àlex Casademunt mirant a càmera mig somrient
Àlex Casademunt va interpretar un dels singles més famosos de Fórmula Abierta. | TVE
 

Els integrants del grup, visiblement emocionats, van voler dedicar unes boniques paraules al seu estimat amic. «Aquesta actuació la volem dedicar a Rosa, la mare d'Àlex, que segur que ens estarà veient», deia Javián, un dels membres.

L'exconcursant Mireia, que al principi no podia parlar de l'emoció que sentia, també en va voler parlar. «Sabem que ell (Àlex) s'hauria menjat l'escenari. Hem dit a Víctor que surti amb tota l'alegria i l'energia possible perquè és com si ho hagués fet ell», deia, guanyant-se els aplaudiments dels espectadors.

«Cada vegada que fem el Te quiero más, ens costa molt fer-ho. Però, cada vegada que ho fem, jo estic pensant en Àlex i aquesta nit sé que a través de les energies li arribarà tot», deia Javián durant els assajos.

L'actuació del grup musical d'Àlex Casademunt

Sens dubte, l'actuació de Fórmula Abierta juntament amb el col·laborador Víctor Sandoval va ser una de les millors de tota la nit. La cançó que van interpretar va fer posar drets tots els espectadors i participants presents.

I no n'hi ha per menys perquè la cançó va ser un veritable hit immediatament després de llançar-se l'any 2002. Només acabar amb l'actuació, el so dels aplaudiments va inundar el plató.

De fet, va ser tanta l'emoció i eufòria del moment que Javián i Víctor Sandoval es van tirar a terra i van protagonitzar un dels tants petons que es van fer aquella nit. «Visca l'orgull gai!», cridaven des de fons.

Sens dubte, va ser un gran homenatge per a la memòria d'Àlex Casademunt. Va ser una persona tan estimada que no van dubtar a fer-li un tribut de la mà de la música, una de les coses que més estimava en aquest món.