Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Julia Otero durant els premis Ondas, un ella mateixa va ser guardonada

Candela, la filla desconeguda de Julia Otero que és clau en la lluita contra el càncer

«El passat dissabte en un control rutinari em van aparèixer unes cèl·lules 'egoistes'»

Julia Otero durant els premis Ondas, un ella mateixa va ser guardonada
La desconeguda filla de Julia Otero es diu Candela, i estarà més que mai al seu costat a partir d'ara | Cedida

Candela Otero, amb 23 anys i filla de Julia Otero i de Josep Martínez treballa en primera línia com a personal sanitari contra aquesta pandèmia en aquests dies, tot un orgull per a la família. La 'princesa' dels dos, l'única filla de Julia Otero sempre ha provocat en ella un 'orgull' de què sempre ha fet públic a través de les seves xarxes socials.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Candela, la desconeguda filla de Julia Otero

I és que, si ens fixem en el seu perfil d'Instagram, a més de mostrar els seus 'post' de periodista, en aquest també formaria gran part de Candela, la seva 'petita', de la qual sempre ha parlat amb passió des que va estrenar el seu perfil fa ja cinc anys. Per tant, no és gens estrany veure contínues fotos i dedicatòries constants cap a la petita i, tant és així que aquesta admiració s'ha reflectit totalment en la seva última publicació, on la locutora de ràdio ha lloat la seva implicació com a personal sanitari durant crisi sanitària.

«Meitat sofriment, meitat orgull de 'mami'», ha escrit acompanyant una foto en què reflecteix la forma en què la seva filla, a la qual encara veu «com una nena», «surt cada matí a lluitar com una guerrera amb el seu antifaç» per aportar el seu granet de sorra i ajudar els afectats pel Coronavirus. La jove, amb 23 anys, acaba d'iniciar aquest camí professional amb la qual ha seguit els passos del seu pare, Josep Martínez, cap d'Urgències de l'Hospital de Barcelona i membre de Consell d'Administració d'Assistència Sanitària.

Per la seva banda, a Candela Otero Martínez no li ha agradat molt que la seva mare ens hagi fet partícips d'aquest llarg procés fins a aconseguir el títol de Medicina per la Universitat Internacional de Catalunya de Barcelona. «I el divendres», li comentava fa anys a la seva mare en una instantània en la qual ella mateixa revelava la seva «impressió i alegria» per veure la que era la seva «bebè» lluint bata blanca i amb el fonendoscopi penjat de coll.

Tota la presència que mostra la mare en xarxes socials, la filla per contra opta a mantenir el seu mur privat, només per a la gent que ella prefereixi, així i tot, @candelaoterom compta amb 1.227 seguidors.

L'orgull d'una mare per la seva filla

Els cinc anys en què la 'petita' ha estat formant-se per convertir-se en metge, és el que va obligar a Julia Otero a estar separada de la seva filla Candela, ja que quan cursava 2n de carrera, Candela estava estudiant «a milers de quilòmetres de distància de casa».

Durant aquesta etapa Julia no dubtava a compartir alguns dels seus moments de nostàlgia, com una fotografia molt especial en la qual veiem una instantània de la seva infància. «Per primera vegada, lluny de casa. Et trobo a faltar, petitona, encara que sé que estàs bé i aprenent molt», li va comentar.

Tots els anys i amb motiu de la festivitat del seu aniversari, la jove ha rebut la seva corresponent felicitació, i sempre amb un ingredient en comú, la referència de la mare a 'com de gran' s'estava fent la seva nena, cosa que no havia aconseguit trencar la 'complicitat' que els ha unit més enllà del vincle familiar.

Una relació familiar molt bonica en la qual Candela sempre ha sigut molt a propera en cada reconeixement professional que ha rebut la seva mare, Julia Otero. Per exemple, només cal recordar la seva assistència als Premis Ondas en els últims anys.

Un altre dels temes que sempre les ha unit és el feminisme, una de les causes per les quals en tot moment la periodista ha reivindicat des que va iniciar la seva carrera en les ones, i que, de forma habitual, en els últims 8 de març, la locutora ha compartit el posat durant la manifestació corresponent.

«La paraula càncer fa por, però estic aprenent a pronunciar-la en primera persona des de fa sis dies». Així, fa tot just uns dies la periodista, donava la notícia que patia càncer, «no és fàcil, però aquí estem. La de vegades que m'haureu sentit dir per la ràdio que a les coses cal anomenar-les pel seu nom, ja que m'estic aplicant el conte aquests dies».

Julia promet que no desapareixerà del tot, «Entre químio i químio em donaré una volta per la ràdio», però sí que ha avançat que estarà allunyada dels micròfons per algun temps, encara que no té intenció desconnectar totalment de les ones. A més, la locutora va mostrar el seu agraïment a les noies i nois de 'JELO'.

«Aquest és un equip extraordinari en tots els sentits. Professionalment són molt bons, però el seu fort és la categoria humana». «No vull oblidar als meus caps d'Onda Cero i 'Atresmedia', perquè no hi ha dia que no rebi d'ells una dosi d'afecte i pensaments positius», ha continuat emocionada la comunicadora.

Amb tota la naturalitat i enteresa possible, Otero, que té 61 anys, ha revelat que «dimarts passat en un control rutinari, d'aquests que tots hem de fer-nos quan toca, va arribar la sorpresa. En un raconet van aparèixer uns centímetres de cèl·lules 'egoistes', com les anomena el doctor López Otín». Tot i això, de moment, la periodista no ha donat més detalls sobre la seva situació ni sobre quina mena de càncer pateix.