Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Pau Donés

Els hereus de Pau Donés topen amb un greu problema: dos milions d'euros

El cantant va deixar com a principals beneficiaris de la seva herència a la seva filla Sara i el seu germà Marc
Imatge de Pau Donés
Els hereus de Pau Donés topen amb un greu problema: dos milions d'euros | Catalunya Diari

Pau Donés havia acceptat la seva imminent final des de feia un temps. El cantant de 'Jarabe de Palo' sabia que hauria de conviure fins al final dels seus dies amb el càncer de còlon que li van diagnosticar fa cinc anys i va voler deixar tot ben solucionat abans de marxar.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Conscient que li quedava poc temps de vida, el cantant va deixar arreglada la seva herència per beneficiar les dues persones més importants en la seva vida: la seva filla Sara de tan sols 16 anys i el seu germà Marc, que l'ha acompanyat al llarg de tota la seva carrera professional.

Tots som coneixedors del gran llegat artístic i cultural que ha deixat Pau Donés i, no només per les seves icòniques lletres, sinó per l'emotiu i punyent testimoni que ens va deixar després de la seva mort amb el documental de Jordi Évole, 'Eso que tú me das'.

No obstant això, l'enorme patrimoni econòmic del cantant segueix sent desconegut per a molts i, precisament, l'entrevista concedida al seu gran amic i periodista ens va servir per conèixer de primera mà un dels grans béns que Pau Donés va deixar en herència: la seva enorme casa a la Vall d'Aran.

L'herència de Pau Donés: a la venda la seva gran casa situada a la Vall d'Aran

Pau Donés va comprar la casa de la Vall d'Aran allà per l'any 2000, però la va reformar i ampliar fins a aconseguir un espai de més de 900 metres quadrats que va convertir en tot un refugi familiar i artístic. En aquesta casa, el vocalista de 'Jarabe de Palo' va tirar endavant molts dels seus temes i, el que és més important, va passar els seus últims dies de vida en companyia de tota la seva família i gaudint de la pau que li brindava la natura pirinenca.

Tot i ser una propietat amb molt valor sentimental, el cantant va prendre la decisió de posar-la a la venda per treure-li una preocupació a la seva família, ja que es tracta d'un habitatge molt costós de mantenir. «La residència principal té un bell pla de concepte obert amb sala d'estar, cuina i menjador amb enormes parets de vidre amb vista a les majestuoses muntanyes.

El dormitori principal amb espectaculars vistes a la muntanya és gran i espaiós i té un bany central obert. Al jardí de 6.000 m² amb vistes sorprenents hi ha una Casa de l'Arbre feta a mà per als nens. És segurament el cim a la Vall d'Aran. Les vistes, la qualitat de la construcció, l'espai, l'ambient, simplement no es pot fer justícia en paraules», diu l'anunci que posa en venda la casa.

El problema dels hereus de Pau Donés per cobrar 2 milions d'euros

'Engel&Völkers' és l'agència que s'ocupa de comercialitzar la casa des de principis de l'any 2020, segons ha recollit el portal 'Vanitatis'. «No hi ha una propietat comparable a aquesta en tota la Vall d'Aran. La casa es troba en un petit poble a 20 minuts de l'estació d'esquí més gran i prestigiosa d'Espanya, Baqueira Beret, i a 10 minuts de la capital de la Vall d'Aran, Vielha», explica l'anunci de l'agència immobiliària.

Encara que hi ha hagut diversos compradors interessats en els últims mesos, de moment la casa continua a la venda i els hereus de Pau Donés s'han trobat amb aquesta pedra en el camí per cobrar aquesta part de l'herència del cantant. Tot i això, segons ha confirmat 'Vanitatis', la família de l'artista sembla haver rebutjat la idea de negociar el preu de l'habitatge, que no ha variat des que es va posar a la venda per 2.300.000 euros. A més, l'agència immobiliària demana discreció i adverteix que «la propietat només es mostrarà als compradors seriosos potencials».