Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Pau Donés

La filla de Pau Donés rep l'herència i admet que no és el que esperava

Així és la suculenta herència que deixa Pau Donés

Pau Donés ens va deixar per sempre el juny del 2020 després d'una llarga malaltia. Ara, dos anys després, la seva única filla, Sara, ja ha heretat tot allò que li corresponia. Això sí, no és l'única de la família que es beneficia del llegat de l'artista.

Quin és el patrimoni que ha heretat Sara Donés?

Els esforços de Pau Donés en vida, així com l'èxit aconseguit amb Jarabe de Palo, han fet possible acumular una bona fortuna. Fortuna que ara gaudirà Sara Donés, la persona que el músic més estimava al món.

En primer lloc, destaca el segell discogràfic creat pel seu pare, Tronco Records. L'any 2019 i 2020, aquesta empresa va aconseguir uns beneficis de 207.000 i 425.000 euros respectivament. Així mateix, s'estima que té un patrimoni total de més de set milions d'euros.

Val a dir que, encara que ella és la propietària, serà el seu oncle Marc qui s'encarregarà d'administrar-la.

Sens dubte, es tracta d'un negoci sucós, però això no és l'únic que ha deixat Pau Donés. El cantant havia invertit en diverses propietats distribuïdes per tota la geografia espanyola que ja formen part dels béns de Sara. És el cas de Barcelona, Formentera, Montanui i la Vall d'Aran.

En aquest darrer lloc, precisament, és on Pau Donés va passar els seus darrers moments abans del trist desenllaç. Un lloc totalment idíl·lic ubicat entre els Pirineus.

Part frontal de la casa que Pau Donés tenia a la Vall d'Aran
Part frontal de la casa que Pau Donés tenia a la Vall d'Aran. | YouTube (@engelvoelkersbaqueira)

Pau Donés sempre ha respectat el seu anonimat

Una de les coses que criden més l'atenció de la filla de Pau Donés és el seu esforç per mantenir-se en l'anonimat. Sara Donés prefereix mantenir-se al marge, per això fuig de tot allò que tingui a veure amb el seu pare.

Muntatge de Sara Donés i el seu pare Pau Donés
Sara Donés és l'hereva universal de la fortuna del seu pare. | Catalunya Diari

Ni premis, ni homenatges, ni res de res. Per a aquest tipus de coses, prefereix deixar l'atenció a la resta de la família i els amics de Pau Donés. Precisament, Jarabe de Palo ha iniciat un recent homenatge titulat La Maleta de Pau.

Es tracta d'un espai a les xarxes on, setmanalment, s'aniran compartint «records de la seva vida i de l'immens llegat que ens ha deixat». Una mena de diari setmanal que sorgeix amb motiu de l'aniversari de Pau Donés. Si continués amb vida, aquest 11 d'octubre hauria fet 56 anys.

«Durant uns quants anys, (...) ens va obsequiar amb moltes de les seves reflexions, inquietuds i anècdotes del seu dia a dia. La seva maleta l'acompanyava sempre, la va omplir de música, textos, fotos, històries i vídeos que va compartir amb tots nosaltres». Així anunciava la banda el projecte a Instagram.

A la primera entrega d'aquesta secció podem veure un fragment del primer concert de Jarabe de Palo. Un moment històric que va passar a la sala Los Tarantos de Barcelona a finals del 1994.

Es pot veure com Pau Donés interpreta la cançó que el convertiria en llegenda, La Flaca. Entre els assistents hi havia representants de la discogràfica Virgin Records. Així que es tractava d'una audició on també van assistir amics del cantant.

Després del concert, Pau Donés signaria el contracte del seu primer àlbum musical, el qual veuria la llum el 1996. El que va esdevenir després és història de la música espanyola.

Caldrà estar atents a les properes publicacions de Jarabe de Palo a Instagram. Només així podrem conèixer moments de la vida de Pau Donés tan interessants com aquest que ens han regalat.