Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'Iñaki Urdangarin

Els fills d'Iñaki Urdangarin s'assabenten de l'altra realitat: «Sol i malalt»

Iñaki Urdangarin sap que el seu cas no és tan diferent

Iñaki Urdangarin respira tranquil. Malgrat no tenir feina, l'exduc de Palma rebrà una assignació mensual vitalícia pel fet d'haver-se casat. El fet que contragués matrimoni amb Cristina de Borbó hi té molt a veure, ja que la casa reial també vol el seu silenci. És molt diferent el cas d'un altre familiar proper als fills de la infanta, que, amb circumstàncies similars, viu un present ben diferent.

Recentment, han transcendit alguns detalls de l'acord de divorci entre Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin. La data de la firma serà previsiblement posterior a l'aniversari de la benjamina de la família, Irene, que en juny complirà la majoria d'edat. Segons ha informat Pilar Eyre a la revista Lecturas, és la infanta Cristina qui està sufragant les despeses del seu encara marit.

Cristina de Borbó ingressa una assignació mensual a Iñaki Urdangarin

La filla de l'emèrit s'encarrega de les despeses dels seus quatre fills, que encara són dependents econòmicament. Juan viu a Madrid centrat en projectes solidaris; Pablo resideix a Barcelona, on segueix els passos del seu pare com a jugador d'handbol al Barça; Miguel estudia a Londres Ciències del Mar; i Irene cursa batxillerat en una escola elitista a Ginebra.

Fotomuntatge de Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin
Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin posaran fi al seu matrimoni legalment quan Irene compleixi 18 anys. | Catalunya Diari

A més a més, Cristina de Borbó cobreix totes les despeses de qui va ser la seva parella durant més de 20 anys. Segons la periodista de la revista esmentada, la infanta ingressaria una assignació mensual a Urdangarin d'uns 6.000 euros a més de pagar altres factures. L'economia de la filla del rei emèrit li permet fer front a aquestes despeses pensant en la tranquil·litat i el benestar dels seus fills.

Per això, el divorci inclourà una clàusula que obligarà Urdangarin a blindar-se i guardar silenci. Així, Cristina de Borbó garantiria el pagament d'una pensió vitalícia a la seva exparella que, segons Juan Luis Galiacho de Telecinco, podria arribar fins i tot als 25.000 euros. A canvi, ell es comprometria a no fer declaracions sobre la seva ruptura ni a explicar intimitats familiars a cap mitjà.

Jaime de Marichalar va viure després del divorci una realitat diferent de la d'Iñaki

Una realitat ben diferent de la del seu excunyat Jaime de Marichalar, de 60 anys. Després de 14 anys del seu divorci de la infanta Elena, l'exduc de Lugo continua sense parella. Marichalar procedeix d'una família de l'aristocràcia de la província de Sòria, el seu pare era comte de Ripalda i li va deixar alguna herència.

Primer pla de Jaime de Marichalar amb el rostre seriós
Urdangarin tindrà uns privilegis dels quals no va gaudir Jaime de Marichalar. | GTRES

El pare de Froilà viu en un àtic tríplex de 500 metres quadrats al centre de Madrid, situat en les tres darreres altures de l'edifici. Es tracta d'una propietat comprada a la família Corsini amb part de l'herència que li va deixar la seva àvia María Teresa de Marichalar. Actualment, l'oncle d'Irene Urdagarin manté càrrecs directius en tres societats, totes relacionades amb el món del luxe i la moda.

Si bé els matrimonis de les dues infantes han fracassat, la realitat de les seves exparelles és ben diferent. Jaime de Marichalar realment no volia separar-se, però Elena de Borbó va exigir el divorci. Els seus excessos i el seu mal caràcter van acabar per esgotar la filla dels emèrits. Pel que sembla, la infanta ja es volia separar de Marichalar abans que aquest patís un ictus. Per això, va esperar que s'estabilitzés la seva salut per posar en ferm la seva decisió. «Jaime amollava tot allò que se li acudia, sense filtres, des d'anomenar lletja a una senyora fins a dir-li a una altra que anava mal vestida», va escriure Eyre sobre Marichalar.

Foto de Froilán, Victòria Federica i la Infanta Elena
La infanta Elena es va quedar amb la custòdia dels fills després de divorciar-se de Marichalar. | Catalunya Diari

Elena, al contrari que la seva germana Cristina, no paga una pensió al seu exmarit. El divorci suposava per a l'exduc de Lugo un empitjorament en la seva situació econòmica. Marichalar va perdre la custòdia dels seus fills, es va acomiadar del seu ducat, del tractament d'excel·lència i es va esborrar completament la seva existència del web de la casa reial.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!