Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Família Reial als premis Princesa de Girona

Felip i Letícia confinats: així és l'interior de la seva residència

Cal recordar que la reina Letícia ha de mantenir-se aïllada per prevenció mèdica
Família Reial als premis Princesa de Girona
Els reis i les seves filles viuen el confinament en una mansió de 1.800 metres quadrats | Europa Press (David Zorrakino)

Els reis viuen el confinament pel coronavirus com la resta de la població del país, però amb la petita diferència que la seva residència fa que cada membre de la Família Reial pugui conviure sense ni tal sols creuar-se pels passadissos.

Jaleos’ ha volgut mostrar els seus lectors la casa dels reis, on viuen juntament amb la princesa Elionor i la infanta Sofia. La residència es troba a un quilòmetre del Palau de la Zarzuela, l’edifici central on viuen els reis emèrits, la princesa Irene de Grècia i on es troben totes les oficines.

1.800 metres quadrats i més de 4 milions d'euros

El rei Felip i la reina Letícia es troben a casa treballant mentre compleixen el confinament. Cal recordar, a més, que la reina es troba aïllada a una habitació després d’haver mantingut contacte amb Irene Montero, la qual va donar positiu en la prova del coronavirus.

L'entrada de la residència on els reis estan passant el confinament
Així és l'entrada a la residència dels reis | CatalunyaDiari

La residència té aproximadament 1.800 metres quadrats, dividits en quatre plantes. El seu preu és de 4.237.150 euros i va ser dissenyat per l’arquitecte Manuel del Río. Felip va instal·lar-se l’any 2002 i va decidir quedar-se allà amb la seva esposa i filles quan va proclamar-se rei l’any 2014, trencant el protocol de fer vida quotidiana a la Zarzuela.

Una mirada a l’interior de la casa dels reis

Des del ‘hall’ es pot accedir al despatx de Felip i a una immensa biblioteca. La planta principal del seu ‘búnker’ està formada per un menjador oficial, especial per les visites, i una part més privada on es troba una saleta d’estar. En aquesta mateixa planta també podem trobar una habitació amb el seu lavabo i una cuina amb ‘office’.

Segons afirma ‘Jaleos’, una escala de fusta i ferro condueix a la primera planta, on es troben els dormitoris dels reis, a més de dos vestidors i dos banys. A prop de l’habitació de Felip i Letícia es troben les habitacions d'Elionor i Sofia amb dos banys, una condícia i un despatx. En aquesta primera planta també es troba la zona de convidats, on habitualment s’allotja Paloma Rocasolano quan cuida de les filles dels monarques.

A més d’aquestes dues plantes, la casa també compta amb un semisoterrani on està la cuina principal i un magatzem. Però no acaba aquí: a les golfes ara es troba el seu gimnàs particular, on la família realitza les seves rutines diàries. Clarament, la quarantena es passa de forma més amena en una mansió de 1.800 metres quadrats.