Kiko Rivera i Isabel Pantoja abraçats en un escenari

Kiko Rivera: el seu desconegut fracàs després de reconciliar-se amb la seva mare

La reconciliació amb la seva mare amaga un fracàs que Kiko vol dissimular a cop d'exclusiva i de polèmiques generades per ell mateix

Kiko Rivera ha tornat a sorprendre a tothom amb l'últim gir del seu drama familiar. I és que després d'atacar públicament durant mesos contra la seva mare, Isabel Pantoja, la mort de Doña Ana, la seva àvia, li ha fet recapacitar.

Kiko tornava a Cantora per acomiadar-se d'ella i es fonia en una llarga abraçada amb la seva mare després de mesos d'insults i retrets. Però després d'això, sortia de Cantora i negociava una nova exclusiva amb 'Lecturas' amb més capítols del clan Pantoja.

El primer, la reconciliació amb la seva mare i la paralització de la venda de Cantora. El segon, dures crítiques a la seva cosina Anabel i a Isa P, ja que les acusa d'haver contribuït al distanciament entre ell i la seva mare. De fet, Kiko s'ha mostrat especialment dur amb Anabel, encara que ella porta mesos aguantant els atacs contra la seva família en els platós de televisió.

Malgrat que la col·laboradora de 'Sálvame' ha hagut de fer equilibris per mantenir la fràgil unitat familiar i evitant criticar ni a la seva tia, ni al seu cosí Kiko, axí li ho paga ara ell, amb una portada demolidora per la qual ha tornat a passar per caixa.

Les dures crítiques de Kiko Rivera a la seva família

Kiko està deslligat i porta sense control durant molt de temps. Primer va atacar sense pietat a la seva mare, després van ser el seu oncle Agustín i Isa P les víctimes dels seus titulars més escandalosos. I ara, la seva cosina Anabel.

Segons sembla, el DJ necessita un enemic amb qui focalitzar el seu ressentiment i odi. Però, sempre amb el taló de fons que li paguen les revistes i els programes perquè segueixi deixant anar sense pietat de la seva família.

Arribats a aquest punt, tenim la clau de per què Kiko actua així, arrasant a les persones que suposadament més estima. Per això, s'ha de recuperar una de les seves últimes declaracions a la revista 'Lecturas' referides a Isa P: «no té ni ofici ni benefici».

Doncs bé, analitzant la trajectòria professional de Kiko Rivera durant els últims anys, s'observa clarament que l'estrella que va començar a brillar, s'està apagant a marxes forçades.

Kiko presumeix de ser un 'artista' multiplatí en el seu compte d'Instagram. No obstant això, la seva carrera musical fa temps que està estancada i a la baixa malgrat haver-hi fitxat per una oficina de 'management' propera a la discogràfica 'Universal'.

La carrera musical de Kiko, en xifres

Primer de tot, s'ha de posar en context la seva trajectòria professional. És evident que s'ha de reconèixer que Kiko no té cap talent vocal a més del seu dubtós gust per compondre cançons, però malgrat això ha aconseguit alguns cops de sort dins del món musical.

La carrera del DJ va començar amb alguns 'hits' que provocaven entre vergonya i sorpresa. 'Quítate el top' o 'Chica loca', són exemples d'aquesta primera època musical. I és que gràcies a l''autotune' (un processador d'àudio que fa que tothom canti modificadament i afina la veu), Kiko canta decentment.

Això, combinat amb col·laboracions d'altres músics com a Dr. Bellido o Tapo&Raya van fer que comencés a sonar per les discoteques espanyoles. Alhora, Kiko combina la seva feina com a DJ —les seves sessions no són gens de l'altre món i es limiten a reproduir els 'hits' del moment sense massa artificis ni tècnica— amb els seus temes propis.

De fet, aquí és on veiem la punxada progressiva de Kiko perquè consultant les reproduccions dels seus temes a 'Spotify', veiem que 'Quítate el top' (2012) acumula més de 5,5 milions de reproduccions. 'Chica loca' (2013), s'acosta als 7 milions, 'Así soy yo' (2013) sobrepassa els 8,5 milions i 'Dale' (2015) amb Dasoul, és a prop dels 10 milions de reproduccions.

Però tot i això, en aquests últims anys, les xifres han anat decaient i són molt menors. No obstant això, poden destacar 'Cuento de hadas' amb 6 milions de vegades reproduïda a 'Spotify' i 'Amor Prohibido', amb Decai, amb 4,5 milions de reproduccions.

Però actualment, els últims llançaments musicals de Kiko Rivera no han aconseguit l'èxit esperat. Per exemple, 'Tuboescape', no arriba als 3,5 milions d'escoltes, 'Amiga Mía', té 1,5 milions i 'Conmigo Subes', amb Tutto Durán, just passa el milió de reproduccions.

'Cicatriz', el seu tema més personal, no arriba a les 700.000 reproduccions i el seu últim llançament, 'Te extraño', no arriba ni a les 300.000 escoltes. Encara que acaba de llançar-se al mercat, la tendència no és ni de bon tros la dels seus primers anys d'èxit.

I per dimensionar aquestes dades, alguns altres exemples: Omar Montes, excunyat de Kiko, té una mitjana de 30 milions de visualitzacions de les seves cançons, amb un impacte de més de 100 milions.

D'altra banda, Juan Magán sobrepassa els 100 milions de reproduccions de mitjana en les seves cançons i Lola Índigo aconsegueix uns 40 milions d'escoltes de mitjana amb els seus temes.

La pandèmia afecta el negoci musical de Kiko Rivera

Així mateix, s'ha de dir que els llargs mesos de pandèmia han afectat el món de la cultura de manera intensa. En aquest sentit, Kiko Rivera ha passat molt de temps sense poder fer cap actuació en directe i lògicament, els seus ingressos s'han vist seriosament afectats per aquest motiu.

No obstant això, que l'estirada musical de Kiko ja no és el que era és una evidència a jutjar per l'interès que la seva música suscita a la plataforma 'Spotify'. Aquest pot ser un dels motius pels quals el marit d'Irene Rosales ha canviat d'estratègia i ha optat per redoblar la seva aposta pel món del cor i les exclusives.

D'aquesta manera aconsegueix facturar quantitats importants, però a canvi ha hagut d'elevar el to i l'agressivitat en els seus missatges. Encara que així, de passada, ja no es parla dels seus discrets èxits en la seva faceta musical, encara que res és casualitat.