Primer pla de Verónica Forqué

La frase de Verónica Forqué quan va abandonar 'Masterchef' que ha sigut premonitòria

L'actriu ha estat trobada sense vida al seu domicili aquest matí

El món de l'actuació està de dol després de la mort d'una de les grans actrius del nostre país, Veronica Forqué.

El seu pas pel programa culinari 'MasterChef Celebrity'va ser molt polèmic i va deixar entreveure alguns indicis que no estava passant per un bon moment personal. 

L'actriu ja havia lluitat contra nombroses depressions. De fet, va decidir abandonar el reality abans d'hora per aquest tipus de problemes.

«No estic gaire bé, necessito descansar. A l'última prova del cuinat per equips em vaig atabalar. Jo no soc de llençar la tovallola, però aquesta vegada cal ser humil i dir 'no puc més'», reconeixia.

La seva darrera frase abans d'abandonar el programa cridava especialment l'atenció i ara té més sentit que mai: «El meu cos diu prou», assenyalava.

«Em trec el davantal, però per una estona, a la final tornaré a aplaudir a la grada. No puc més. Cal ser coherent, intento ser humil i, si no puc més, no puc més; el meu cos i l'univers m'estaven dient 'necessites parar'», prosseguia al seu al·legat.

«No em trobo bé, estic esgotada», comentava l'actriu visiblement afectada. «He lluitat deu setmanes, una de les millors experiències de la meva vida, vostè sap cap que sóc molt lluitadora i estic aprenent molt».

«Quina llàstima, sento no poder estar a l'altura, però és que no puc, el cos no pot, no puc amb la meva ànima. Tornaré quan estigui bé», prometia a l'audiència. Cosa que acabava complint.

De fet, a l'actriu se la veia més animada i gaudint amb la resta de concursants, per la qual cosa res no feia presagiar aquest trist final.

Primer pla de l'actriu Verónica Forqué
Verónica Forqué | Twitter
 

Forqué es donava per derrotada després d'una prova en exteriors molt dura i no va tornar a aparèixer al 'talent show' culinari. Tot i això, tant el jurat com els seus companys desitjaven que l'actriu es reincorporés aviat al programa, però mai va passar.

«Has estat una mica borinot, però jo t'estimo, perquè ets molt bondadosa, afectuosa i no tens maldat... Però fora de la feina. Que descansis, que nosaltres també ho necessitem», feien broma amb ella.

Tristament, poques setmanes després d'abandonar la televisió, ha mort a casa seva en circumstàncies no aclarides.

María, la filla de Verónica Forqué
Verónica Forqué i la seva filla María. | GTRES

El món del cinema plora la pèrdua d'una gran actriu

Sembla que els serveis d'assistència de la Comunitat de Madrid l'han trobat sense vida al voltant de les 12:49 hores del matí. Poc abans, una persona ha trucat al 112 per avisar d'un intent de suïcidi en un habitatge ubicat al número 7 del carrer Víctor de la Serna.

Després de conèixer la tràgica notícia, moltes cares conegudes s'han volgut acomiadar i han dedicat paraules d'alè i condol a la família.

«Adeu a Verónica Forqué. Vaig treballar fa anys amb ella i el meu record és el d'una dona dolça, espiritual», ha escrit Antonio Banderas.

Verónica Forqué durant un photocall a Madrid.
Verónica Forqué ha mort al seu domicili de Madrid. | GTRES

A 66 anys, Forqué va ser noia Almodóvar, va participar a 'La Movida' i va guanyar 4 premis Goya. Amb tot, s'ha consolidat com una de les actrius més prestigioses i premiades de la nostra cinematografia.

«El suïcidi de Verónica Forqué només ens torna a demostrar la importància de cuidar la salut mental», ha remarcat una usuària.

«Vaig veure molta gent que es mofava del seu pas per 'MasterChef' quan estava clar que no estava bé, necessitava ajuda. I així, milers i milers de persones».

La mateixa actriu reflexionava en una entrevista concedida el 2019 sobre la seva trajectòria. Va reconèixer sentir-se una mica oblidada. «A mesura que ens fem grans, les actrius anem desapareixent del cinema i és una realitat».

«Hi ha molts menys personatges interessants que et puguin oferir. És veritat, que sembla que alguna cosa està canviant, sobretot per l'aparició de dones guionistes».