Does efectius de l'Exèrcit Espanyol armat durant un operatiu el 12 de desembre del 2017

Gairebé la meitat de catalans volen un exèrcit propi

Un 49,6% de catalans estarien a favor de tenir unes forces armades, xifra que augmenta en comparació amb els darrers anys

Una Catalunya independent va més enllà d'una proclamació o d'un desig. La materialització d'aquest nou estat, hauria de contemplar aspectes que el farien integrar-se com a tal i, si s'escau, defensar-se davant possibles etapes de conflicte.

En aquest cas, ressona amb força la idea de la creació d'un exèrcit català que, de forma evident, defensaria els catalans que formarien part d'aquest nou país. En aquest sentit, la Societat d'Estudis Militars (SEM) ha demanat de nou un sondeig a Gesop, per determinar  quin percentatge de catalans voldrien la creació d'unes forces armades de Catalunya. 

Més de 1.000 entrevistes telefòniques

Així doncs, entre el 21 i el 25 d'octubre s'han dut a terme un total de 1.605 entrevistes telefòniques que han donat uns resultats que fan imaginar-se com voldrien els catalans que fos aquesta Catalunya independent.

Gairebé la meitat de les enquestes, un 49,6%, estarien a favor de tenir un exèrcit propi, xifra que augmenta en comparació amb els darrers anys, ja que el 2018 es posicionava en el 40,7% i, en el 2017, en el 47,2%. D'altra banda, els contraris a aquesta nova creació, reflecteixen el 38,7%, enfront els 40,5% i el 40,9%, dels anys 2017 i 2018, respectivament.

Les dones, més favorables a tenir un exèrcit propi

Una de les dades que més destaquen de l'enquesta és que les dones són més favorables a la creació d'aquestes forces armades amb un 53,6%, enfront del 45,4% dels homes. Paral·lelament, la franja d'edat d'entre els 16 i els 29 anys, també són els que amb un 63,1% votarien a favor d'aquesta nova mesura.

Consulta aquí les imatges de la manifestació de Diada d'aquest 2019 a Barcelona.
Les dones voten més a favor de tenir una defensa propia | Redacció

També s'han preguntat a diferents partits polítics i és JxCat la formació que més a favor està amb un 56,1%, seguida d'ERC amb un 54,4%. Finament, una altra de les dades que s'ha consultat als enquestats és la de si aquest suposat exèrcit català s'hauria de sumar a missions de pau internacionals i, en aquest sentit, el 73,4% ha considerat que sí. Per la seva banda, el 46,4% estaria d'acord que la inclusió de Catalunya dins l'OTAN.

També et poden interessar...