Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un dels selfies de Gerard Piqué

Gerard Piqué desvela el veritable propòsit de les seves selfies a Instagram

El central ha desvelat que les fotos formaven part d'un acord comercial entre la Lliga i l'empresa de joc de futbol de fantasia Sorare, que han llençat cromos virtuals

Gerard Piqué, central i capità del Futbol Club Barcelona i empresari d'èxit d'un hòlding que concentra diverses empreses i àmbits comercials relacionats amb l'esport, ha estat en boca de molts durant els últims mesos a causa d'un bon nombre de fotografies selfie que ha anat penjant al seu perfil d'Instagram. Acompanyats del fet que s'havia afaitat, i d'algunes rèpliques de Shakira, la seva parella, inclús s'havia especulat que s'havien separat. Però no és el cas, i aquest dijous, ell mateix ha explicat el motiu de les fotografies. Màrqueting.

Ningú no sabia a què es devien les selfies periòdics que Piqué penja des del 13 de juliol, i avui, a través d'una altra publicació a les seves xarxes socials, n'ha fet saber el motiu. Tot i que va admetre en un directe de Twitch que era l'avorriment, el central ha desvelat que eren producte d'un projecte que avui ha tret a la llum: un acord entre la Lliga Professional de Futbol i l'empresa de joc de futbol de fantasia Sorare per llençar 'tokens' no fungibles (NFTs) de tots els seus jugadors, entre ells el mateix Piqué.

Les selfies formaven part d'una campanya per promocionar cromos virtuals

A la publicació d'Instagram que Piqué ha fet aquest matí, el futbolista explicava que «les selfies eren part d'un pla més gran: els meus NFT ja estan disponibles a Sorare». Tota una campanya de promoció exitosa per vendre criptovalors no fungibles, que són objectes virtuals amb valor econòmic, una espècie de cromos virtuals. 

Sorare és una empresa que promou un joc de futbol de fantasia, on els jugadors compren, venen, intercanvien i gestionen un equip virtual amb cartes de jugador digitals. Més enllà de dues empreses inversores, també hi participa econòmicament l'exjugador del Barça i flamant fitxatge de l'Atlético de Madrid Antoine Griezzmann. Un altre futbolista, ja retirat per problemes físics, l'alemany André Schürrle, hi inverteix. Piqué n'és l'assessor estratègic.

Així, Gerard Piqué suma a la seva àmplia activitat empresarial una nova promoció comercial. De fet, fa uns dies va anunciar que havia adquirit un equip d'eSports amb l''streamer' Ibai Llanos, que, d'aquesta manera, se suma al Futbol Club Andorra, equip de la Primera divisió de la Federació Espanyola de Futbol, o a la Copa Davis. Tots aquests negocis se centralitzen a l'empresa Kosmos Global Holding, en què Piqué s'ocupa i a què dedica molta creativitat.