Primer pla de Dani Martín.

Miriam, la germana de Dani Martín que va morir amb 35 anys i li va canviar la vida

Dani Martín se sincera sobre la mort de la seva germana

Era l'any 2009 quan el cantant Dani Martín va haver d'enfrontar-se a una de les tragèdies més grans a la seva vida. I és que, el 9 de febrer d'aquell mateix any, la seva única germana, Miriam Martín, moria de forma inesperada. La jove, de només 35 anys, se'n va anar de la seva vida per sempre.

La sobtada pèrdua de la seva germana gran, a causa d'un infart cerebral, li va causar una gran commoció, tant al mateix artista com a la resta de la família. Aquest fet va canviar de cop i per sempre tota la seva realitat. Una cosa de la qual ha hagut d'anar reposant-se amb el pas dels anys.

Primer pla de Dani Martín en un fotoreclam
La vida de Dani Martín ha estat marcada per la mort de Miriam Martín | GTRES

El cop dur que va transformar la vida de Dani Martín

La desaparició de Miriam, va posar Dani Martín en una terrible situació. De la nit al dia, va deixar de ser el fill petit per convertir-se en la sustentació familiar. «Em vaig posar en el rol d''he de sostenir el món'», comentava fa alguns anys en una entrevista per a Risto Mejide.

I la veritat no és estrany, ja que el dolor de la seva mare era atroç. Davant d'això, el cantant va haver de treure forces de flaquesa per evitar que tot s'enfonsés. Malgrat tot, va aconseguir treure una lectura positiva de tot el que va passar.

«Curiosament, quan et passa una cosa forta, és precisament quan descobreixes com ets de debò. Jo em vaig descobrir responent davant aquesta pèrdua d'una manera que mai m'hauria imaginat», confessava.

Així mateix, Dani Martín va revelar que creia que no superaria un cop així, perquè tenia por que la seva gran sensibilitat l'arrossegués a un pou sense sortida.

«Sempre havia pensat que, per la meva sensibilitat, si algun dia em passés el que em va passar, m'enfonsaria, que no seria capaç de seguir. I de sobte em vaig trobar estirant la meva família, intentant alegrar-los, sent el somriure per als meus pares», comentava l'artista.

Muntatge fotogràfic de Dani Martín i els seus pares
Dani Martín ha estat el suport més gran dels seus pares | Catalunya Diari

Però a més de canviar el seu rol familiar, Dani Martín va adquirir nous hàbits que l'han ajudat a mantenir-se bé físicament i mentalment. Segons explica, córrer ha estat la millor medicina.

«Quan em va passar això de la meva germana, el que més em venia de gust metafòricament era sortir corrent, perquè no entenia res de la vida. I, de cop, em vaig posar a córrer de veritat. Faig cada dia uns 10 quilòmetres», explicava.

El record de la germana de Dani Martín a través de la seva música

Justament després de la mort de Miriam, Dani Martín començava el seu camí en solitari després de la seva etapa a El Canto del Loco. El seu primer treball com a solista, Pequeño, és un disc on podem trobar cançons que versen sobre aquest inesperat i trist succés.

Dani Martín.
Dani Martín ha fet servir la música per parlar de la mort de la seva germana gran | GTRES

'Mi lamento', una cançó molt punyent és la que ocupa el lloc número tres del disc. I és que, a través d'aquest tema, el cantant canalitza la pena i la desesperació.

  1. La lletra: «Perquè ja no et tinc, eres la meva vida i ja no hi ets / Sé que ja no hi ets / Que em castigui el cel per si alguna cosa vaig fer malament».

'El Cielo de los Perros', una cançó amb un títol curiós, té a veure amb la professió de Miriam, ja que era veterinària. De fet, acostumava a dir que el dia que es morís, no aniria al cel dels humans, sinó al dels gossos.

  1. La lletra: «Que per mi ets un tros de la meva vida / Que em van arrencar sense demanar-m'ho i de pressa / No et vaig poder fer tants petons, més carícies».

Ara, el cantant ha après a conviure amb l'absència. I és que el record de Miriam ha deixat de ser trist, per estar ple d'afecte i amor a la casa de Dani Martín.