ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

La germana de Diana Quer es tatua la seva cara

Per una altra banda, l'Ajuntament de Pozuelo de Alarcón ha inaugurat la plaça de Diana Quer i està presidida per un bust de la jove víctima

Diana Quer
La germana de Diana Quer s'ha tatuat el seu rostre | CatalunyaDiari.cat

Emotiu homenatge a Diana Quer. El cos de la jove assassinada finalment va aparèixer fa onze mesos i el pròxim 31 de desembre se celebrarà el primer aniversari de la tràgica troballa. La desaparició de Diana Quer l’agost del 2016 a A Pobra do Caramiñal, Galícia, es va convertir en un dels casos més mediàtics del país.

En els mesos posteriors al descobriment del seu cadàver, la jove ha rebut innumerables homenatges i l’últim és el realitzat per la seva germana, Valeria Quer, qui sempre ha demostrat tot el dolor que representa la seva pèrdua. A través del seu compte d’Instagram, la noia ha mostrat la seva última decisió que l’acompanyarà durant tota la vida: s’ha tatuat el rostre de Diana Quer.

D’aquesta manera Valeria ha volgut immortalitzar la seva germana gran, reflectint així la dificultat que comporta haver viscut gairebé 500 dies de cerca i saber que mai podrà tornar a estar al seu costat, ja que Diana Quer va ser assassinada amb només 18 anys.

El tatuaje con el que Valeria ha rendido homenaje a Diana Quer
El tatuatge amb el qual Valeria ha volgut retre homenatge a la seva germana | Instagram
 

El bust de Diana Quer a Pozuelo de Alarcón

Valeria no ha estat l’única que ha volgut retre homenatge a la seva germana. L’Ajuntament de Pozuelo de Alarcón, municipi madrileny on va néixer de la víctima, també ha decidit perpetuar per a la posteritat la imatge de la jove assassinada. Poques setmanes abans del primer aniversari de la resolució del cas, s’ha inaugurat la plaça de Diana Quer, al parc de Sant Joan de la Creu, amb un bust de la noia i que estarà acompanyat pel poema ‘Ventada pel vent’, dedicat a ella.

A aquest esdeveniment hi han assistit els familiars de Diana Quer. Per una banda el seu pare, Juan Carlos, ha reconegut que «perdre una filla amb només 18 anys d’una forma tan tràgica ja és una pena perpetua que acompanyarà la nostra família la resta de la nostra vida».

Tanmateix, també ha afegit que «fins i tot d’aquesta tragèdia es pot treure quelcom positiu, i aquest va ser el missatge que ens va transmetre Diana: lluitar per una societat més justa, més segura i més solidària pels nostres fills. Aquest és el llegat de Diana. Aquest seria el seu desig».

A més a més, Juan Carlos Quer també ha agraït l’Ajuntament de Pozuelo de Alarcón, destacant la «sensibilitat i respecte» que van mostrar cap a la família des del moment de la tràgica troballa. El pare també s’ha emocionat en veure «un espai que perpetuï el record a les víctimes, el record a Diana».

Lluita per la presó permanent revisable

Susana Pérez, alcaldessa de Pozuelo de Alarcón, ha aprofitat aquest esdeveniment per elogiar i recordar la «guerra» que ha protagonitzat en els últims mesos el pare de Diana Quer per aconseguir mantenir la mesura judicial de la presó permanent revisable. Un missatge que ha secundat també Andrea Levy, sotssecretària d'Estudis i Programes del Partit Popular, qui a més també ha afirmat que «la memòria de Diana segueix en el sentir de la societat, en la condemna i rebuig a aquest tipus de crims».


Comentaris

envia el comentari