El rei Felip VI en la seva visita a la planta de SEAT el 5 de març de 2021

Gigi, la núvia del rei Felip i l''escàndol' que es va silenciar a Espanya

Pilar Eyre assegura que La Zarzuela tenia a la premsa sota censura per protegir la vida privada de Felip

La periodista Pilar Eyre ha tret a la llum un escàndol protagonitzat per Felip de Borbó. L'any 1995, el fill del rei Joan Carles portava una vida 'esbojarrada', que en qualsevol altre país hauria suposat un calvari per a la família reial. Tot i això, la censura dels mitjans de comunicació espanyols va permetre que Felip pogués fer la seva vida sense miraments. Amb tot això, va mantenir una relació allunyada del focus mediàtic amb la model Gigi Howard. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Gigi Howard, la model i gran amor de joventut de Felip VI

Durant la seva joventut, Felip VI va tenir l'oportunitat de poder mantenir les seves relacions sentimentals en la intimitat amb el beneplàcit dels mitjans de comunicació espanyols.

Tal com recorda Pilar Eyre al seu bloc de 'Lecturas', en aquell moment els mitjans de comunicació es referien a les núvies del Príncep d'Astúries com a «acompanyants» o «amistats», ja que «la premsa rebia serioses advertències, tant de la Moncloa com de La Zarzuela, per no parlar sobre la seva vida privada».

La Zarzuela no veia amb bons ulls que Felip tingués relacions i, per tant, la premsa s'encarregava d'amagar els amors del príncep. Així doncs, el marit de la reina Letícia s'emparava en aquesta protecció per viure la seva vida amb llibertat. 

Una d'aquestes històries d'amor és la relació que va mantenir amb la model nord-americana Gigi Howard, a qui va conèixer fa 25 anys durant la seva formació a Georgetown a través del seu cosí Pablo de Grècia i la seva parella Chantal.

«Un metre vuitanta de mesures perfectes, voluptuosa, de llarga cabellera fins a la cintura, sexy i alliberada, era el prototip de noia que li agradava», són les paraules que utilitza Pilar Eyre per descriure a una jove que va aconseguir enamorar a Felip, amb qui va viure un any de llibertat i passió absoluta que va romandre aliena a la premsa espanyola.

Mentre a França la revista especialitzada en la reialesa, 'Point de Vue', ja parlava de l'«amor boig de Felip per l'americana», a Espanya la premsa començava tímidament a preguntar per aquella jove de bellesa absoluta: «Gigi Howard, la nova Grace Kelly espanyola?».

L''escàndol' que va sortir a la llum

Tot i la discreció de la premsa, les fotografies de la parella gaudint de costoses estades i experiències a l'estranger van acabar sortint a la llum i van provocar un enrenou a la Casa Reial per la imatge que s'oferia del príncep en una Espanya castigada per la crisi.

«Caminaven agafats de la mà per Manhattan, seguien el circuit social del jet set, menjars a Le Cirque o Côte Basque, els restaurants més cars de Nova York, van anar a l'illa de Saint Martins, on van jugar sensualment...», assenyala la periodista sobre una estada que, segons la revista 'Tiempo', hauria costat mig milió de pessetes.

Tot i que Pilar Eyre recorda que les «fotografies més escandaloses es van guardar en un calaix», assegura que la publicació d'aquestes imatges va fer que la monarquia advertís a la premsa per la indiscreció sobre la vida del príncep.

No obstant això, la premsa no va fer cas de l'advertència i la Casa Reial va decidir actuar «com insinua el biògraf oficial de Felip, José Apezarena», recull Pilar Eyre a 'Lecturas'. Així doncs, un reporter espanyol va desplaçar-se fins a Nova York per realitzar un reportatge sobre Gigi, una tasca que no va poder completar després de ser detingut pels federals als EUA.

«'Algú' va denunciar que havia punxat el telèfon de la noia, un delicte federal gravíssim als Estats Units, i va estar un any a la presó, sense que La Zarzuela fes el possible per atenuar la seva condemna, encara que el periodista sempre es va manifestar innocent i fins i tot va enviar una carta a Joan Carles, però no va obtenir resposta. Gigi va haver de testificar, una "amiga" de Felip declarant!», assenyala la periodista per concloure amb aquest relat que podria posar a Felip VI contra les cordes.