Gloria Camila

Gloria Camila, en xoc en veure l'última fotografia del seu germà

Una foto molt compromesa de José Fernando Ortega surt a la llum

José Fernando Ortega fa temps que està tancat a l'ala de psiquiatria del Centro San Juan de Dios, a Madrid, on haurà de romandre un any més. Tot es remunta a l'any 2017 quan el seu pare, Ortega Cano, sol·licitava a les autoritats que l'incapacitessin després de veure's envoltat de nombrosos problemes legals i d'addiccions.

Això amb l'única intenció que recuperés el rumb correcte i s'allunyés de les males companyies. Sí, ja que, des de la mort de la seva mare, Rocío Jurado, el noi se sumia en una espiral d'autodestrucció. Segons sembla, José Fernando no va ser capaç de superar la dolorosa pèrdua i això, sense comptar amb la dura infància a què tant ell com la seva germana Gloria Camila s'havien enfrontat.

José Fernando Ortega
José Fernando Ortega Mohedano fa anys que està internat en un centre psiquiàtric | GTRES

Havent-se enfocat en la recuperació, l'única cosa que desitja ara el jove és poder tornar a casa per reunir-se amb la seva filla. «Vol recuperar el temps perdut amb la seva Rocío, poder veure-la i abraçar-la tant com vulgui i no només quan els permisos ho permetin. Veure-la a través d'una videotrucada no ha estat fàcil», asseguren.

Però, mentrestant, és el pare qui es fa càrrec de les necessitats de la petita Maria del Rocío. «José adora aquesta nena i ha estat molt pendent del seu dia a dia. Amb Michu, al principi, va tenir el seu problema per tots els escàndols de José Fernando, però avui la seva relació és molt bona», afegeixen sobre això.

Foto de Gloria Camila i José Fernando Ortega.
José Fernando amb la seva germana Gloria Camila | GTRES

De moment, al germà de Gloria Camila li tocarà esperar una mica més, ja que aquest mateix estiu el jutge decidia posposar la sortida del centre. Durant aquest temps, i segons informen fonts properes, ha aconseguit rehabilitar-se havent experimentat «un gran canvi en el seu comportament». Cosa que també li ha permès gaudir de més permisos per poder passar temps amb la seva família.

Gloria Camila, impactada amb la darrera imatge del seu germà

A més a més, sembla que a la clínica també ha descobert què és el que realment l'omple i el motiva. «Ja des d'abans d'entrar-hi, ell sempre va demostrar que tenia traça per la informàtica», reconeixien.  I, malgrat que ha tingut els seus sots, «avui és més madur i formal. Més sa».

Tot i que el jove es manté allunyat del focus mediàtic, recentment una imatge seva força compromesa ha començat a recórrer tots els mitjans. Una instantània que segurament haurà impactat a la seva família, ja que es tracta ni més ni menys que de la que és present a la seva fitxa policial.

Imatge de Gloria Camila passejant pel carrer
Gloria Camila, preocupada pel seu germà enmig de la malaltia | GTRES

Era l'any 2013 quan José Fernando acabava detingut per diversos delictes, entre els quals podem comptar robatori o pertinença a una organització criminal. En aquell moment, s'enfrontava a una possible condemna de vuit anys de presó, cosa que suposava l'última gota que acabava la paciència del seu pare.

I, encara que el mateix José Fernando intentava rehabilitar-se pel seu compte en un conegut centre de Barcelona, finalment acabava expulsat per incomplir les normes.

José Ortega Cano amb el seu fill
José Ortega Cano amb el seu fill, José Fernando Ortega | EUROPA PRESS

Per això, era en 2017 quan arribava al Centro San Juan de Dios, on porta internat tots aquests anys. I, des d'allà, ha viscut el caos que s'ha generat dins de la seva família gràcies a la seva germana Rociíto.

Sí, perquè la docu-sèrie de Carrasco ha pogut servir-li al jove per descobrir detalls que no coneixia de la seva família. Fins i tot del seu propi pare, Ortega Cano, a qui no deixa molt ben parat. A més, la protagonista ha revelat el que sent realment pels seus germans, amb qui fa temps que no té contacte.

De fet, Rocío parlava amb afecte de tots dos. «José Fernando és un nen que no s'ha ficat mai en res de ningú, que no li ha fet mal a ningú, tret d'ell mateix», explicava Carrasco al seu documental.

«És supernoble, té un cor molt gran, sempre he dit que és el millor de la família i el que té millors sentiments. Ha comès errors? Sí, molts, però a qui li ha fet malament ha estat a ell mateix, perquè s'ha autodestruït», concloïa.