El gran secret que comparteixen Pedro Sánchez i la reina Letícia

La monarca i el president van estudiar junts a l'Institut Ramiro de Maeztu i les seves filles van néixer el mateix any

Ja fa molts anys que la periodista Letícia Ortiz Rocasolano va deixar de ser coneguda per aquest nom. Va ser el novembre de 2003 quan, davant la sorpresa de tot Espanya, es va anunciar que la presentadora del 'Telediario' mantenia una relació amorosa amb el llavors príncep Felip, l'hereu del tron espanyol. De la nit al dia, i després de passar per l'altar el maig de 2004, la periodista asturiana es va convertir en la princesa d'Astúries i posteriorment, en reina consort d'Espanya pel seu matrimoni amb el rei Felip VI.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

L''ascens al poder' de Letícia i Pedro Sánchez

Un mes després d'aquell 19 de juny de 2014, en el qual Letícia es va convertir en reina, Pedro Sánchez va ascendir al poder. El 26 de juliol d'aquell mateix any, Pedro Sánchez va batre a Eduardo Madina i va passar a ser el secretari general del PSOE, un càrrec que manté fins avui -amb els mesos d'excepció entre octubre de 2016 i maig de 2017, quan Susana Díaz va aconseguir mantenir-lo al marge- i que el va portar fins a la presidència del govern el juny de 2018.

Així doncs, Letícia i Pedro Sánchez poden dir que l'any 2014 els va canviar la vida per sempre. Ara bé, aquesta no ha estat l'única vegada en què han coincidit, ja que es coneixen des de fa molts anys, però no s'ha volgut parlar gaire sobre aquest assumpte.

Es coneixen des de finals dels anys vuitanta

Situem-nos: la reina d'Espanya i Pedro Sánchez van néixer el mateix any, en el 1972, ella el 15 de setembre i ell el 29 de febrer. A més, els dos han crescut a Madrid -encara que la reina va néixer a Oviedo- i, fins i tot, han estudiat en el mateix centre educatiu de secundària, l'Institut Ramiro de Maeztu de la capital espanyola.

Pedro Sánchez i Letícia van coincidir a l'institut durant els cursos de BUP i COU, encara que no van anar a la mateixa classe, ja que estaven inscrits en torns diferents: l'actual president estudiava de dia mentre que Letícia estava matriculada en el torn de nit. Tot i que no van compartir classes, segurament es coneixien perquè eren de la mateixa promoció.

De fet, en la primera reunió de Pedro Sánchez amb el rei Felip VI al Palau de la Zarzuela, el 29 de juliol de 2014, també va assistir-hi la reina Letícia. Segons van informar, la reina va voler saludar personalment a qui havia estat el seu company d'institut, amb el qual havia compartit records i anècdotes durant l'època estudiantil.

Coincideixen en l'edat de les seves filles

Una simpàtica coincidència, doncs, va fer que dos companys de l'Institut Ramiro de Maeztu de Madrid acabessin ascendint al poder d'Espanya: una, com a reina consort; l'altre, com a president del govern. Per si no n'hi hagués prou, hi ha altres coincidències: tots dos van iniciar les seves relacions amb les seves respectives parelles quan tenien 30 anys i, a més, les seves filles tenen la mateixa edat.


Així doncs, Elionor, l'hereva al tron, té 15 anys; i la infanta Sofia en té 13. Pedro Sánchez i la seva dona, Begoña Gómez, són pares de dues noies: Ainhoa, de 15; i Carlota, de 13. Un cúmul, doncs, de coincidències, que fan que la reina i el president mantinguin una relació propera.


Comentaris

envia el comentari