Imatge de Loquillo durant l'entrevista de Cadena SER

La greu malaltia que pateixen Loquillo i la seva dona: molts anys en silenci

El cantant català parla obertament sobre el seu estat de salut i el de la seva dona

Loquillo és tot un veterà en el món de la música i ja han passat més de 40 anys des que va pujar per primera vegada a l'escenari, primer amb la banda 'Los Intocables' i més tard amb els 'Trogloditas'.

Fa uns anys que va abandonar Catalunya i se'n va anar a Donosti, al País Basc, amb la seva dona Susana Koska. La parella ha patit molts alt i baixos al llarg del seu matrimoni, però el cop més fort va ser quan tots dos van ser diagnosticats amb càncer.

Captura entrevista a Euskal Telebista a Loquillo i la seva dona Susana Koska
Loquillo i Susana Koska van ser els convidats al programa 'Euskal Telebista' | Euskal Telebista

«Que duri el que duri» 

El passat dia 22 de maig, Loquillo va ser convidat al programa 'Hora 25' de Cadena SER i es va sincerar completament respecte a la seva salut i la gestió emocional de la malaltia.

«De moment estic bé, però no faig plans. Gaudeixo de la vida, estimo la música. Espero que tot vagi bé, però he de viure això amb molta dignitat. Tinc un exemple a casa, la meva dona fa 12 anys que lluita contra el càncer. Ella és el meu exemple de valentia i d'actitud, d'enfrontar-se als elements», comença explicant el barceloní.

Va confessar que tan aviat com se'n va assabentar sobre la seva situació, va trucar als seus companys de banda (Sabino Méndez i Igor Paskual) per dir-los que havien de fer el gran disc, ja que podria ser l'últim. 

«Quan vaig entrar a l'estudi a gravar, tenia la sensació que podia ser el meu últim disc i això em va donar coratge», recorda el cantant català.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

Quan els concerts de Loquillo es van veure afectats

Durant la pandèmia, Loquillo va ser diagnosticat amb un càncer de tiroides que es manifestava amb un bony al coll. El cantant va dir que no es va adonar fins que ja no es podia tancar el coll de les camises.

Quan ja tenia la malaltia diagnosticada, va haver d'aturar un concert. Els fans van ser informats sobre la situació, justificant que el cantant patia d'una afonia que li impedia fer l'actuació.

Més tard, a Còrdova, el Loquillo va patir un greu problema de salut perquè li va donar un cop de calor, ja que no estava acostumat a la calor andalusa, estant a 30 graus a les 12 de la nit. 

Després de 40 minuts d'espera, els seus seguidors van haver d'abandonar el concert i l'estadi va quedar completament buit. Mesos més tard, es va saber que el què el va fer patir tant aquella nit d'estiu era el  càncer al coll.