Muntatge de Rafa Mora i Manel Ferrer

Hem acabat normalitzant que Rafa Mora faci el ridícul a la televisió

Vaig creure que tenia la intenció de convertir-se en un gran periodista

Acabava la primera dècada del 2000 quan Rafa Mora apareixia a les nostres vides televisives. Un noi corpulent, fanfarró i desafiant, i amb una bellesa que, en aquella època, a tothom li semblava desmesurada. Encara que des del meu parer, crec que el seu principal ganxo era la seva autoestima i com n'era de desagradable amb tot aquell que dubtés de la seva bellesa i de les seves actituds.

D'ell aplaudeixo la seva perseverança per romandre a la televisió una dècada i mitja després. No obstant això, la seva presència sempre ha estat qüestionada per si hauria o no participar en programes com 'Sálvame'. Certament, la meva opinió és que no, però no perquè no tingui prou formació per ser-hi.

Al capdavall, crec que el que es valora no és tant el format on estiguis, sinó les ganes que tinguis de dedicar-te a l'espectacle. Ni tan sols se't demana que caiguis bé al públic, ja que 'Sálvame' també viu dels antagonistes de les trames com ara Pipi Estrada, Marta López o el mateix Rafa Mora.

Tanmateix, crec que la seva actitud de fanfarró i que tanta gràcia ens feia el 2009, ara ens grinyola massa en un moment en què hi ha molta més constància social. El col·laborador sap que les seves col·laboracions depenen sobretot dels enemics que es busqui entre els seus companys: això fa que l'enxampem quan constantment dona cops baixos als altres.

Primer pla de Rafa Mora
Ningú entra al joc de Rafa Mora. | Europa Press

El pitjor de tot és que abans entraven al joc i es podien passar la tarda discutint-hi, però ara li diuen educadament i sense cridar que no pensen donar-li bola: l'ignoren i canvien de tema.

Tot i això, ell ho intenta i treu a la llum presumptes infidelitats dels altres o, el que em fa més ràbia, corregeix les preguntes i comentaris de la resta. A veure si Rafa Mora es creu que té prou talla per corregir una pregunta o una reflexió a la grandíssima Lydia Lozano. Te n'has de riure, perquè no queda més remei.

Rafa Mora compta ja amb molt poca veritat als mitjans

És una pena que el que ha passat aquesta setmana s'hagi vist només a Mitele Plus. A Rafa Mora li preguntaven a 'Sálvame' pel motiu que l'havia fet deixar d'estudiar la carrera de Periodisme. Una carrera que ell mateix va anunciar que començava a so de bombo i platerets, per la qual cosa va rebre els aplaudiments i víctors dels seus companys.

Finalment, ha acabat sent un despropòsit. Va argumentar que deixava la carrera després d'arribar a una conclusió: que els millors col·laboradors de 'Sálvame' i amb qui ell es representa no tenen estudis.

Es pot argumentar una decisió pitjor? Crec que no, però ell ho diu més que convençut i no té por de quedar en ridícul. Com quan va publicar una foto simulant llegir un llibre i que estava al revés. Mai no he entès tampoc com s'atreveix a comentar les infidelitats dels altres. Sembla que ja no recorda tot el que va passar amb la seva xicota. O quan no va saber fer front que s'havia perdut en un poble després d'una nit de festa.

Totes aquestes qüestions li resten veracitat i força com a enemic de la resta i crec que no se n'està adonant. Per últim, diria que també em grinyola que sigui tan pilota amb els amics, però ja no em sorprèn, perquè sempre ha estat així. Li deu una fidelitat suprema a Kiko Matamoros, Kiko Hernández i, sobretot, a Kiko Rivera per la inquietud de no baixar d'aquest cercle i poder continuar vivint-ne.

Rafa, estira aquesta alta autoestima que tenies a principis dels 2000 i fes-te valer ara com a col·laborador i com a personatge televisiu. Estàs en hores baixes i si mai no acabés 'Sálvame', no sé què passaria amb tu.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp